Košice aj Trenčín si zastrieľali, vedúce Nové Zámky dostali 5 gólov

Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky.
Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|18. nov 2022 o 20:47 (aktualizované 18. nov 2022 o 23:30)

Trenčín sa po vysokom triumfe posunul z predposledného miesta o tri priečky vyššie.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 18. kola Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1.

O svojom 12. víťazstve v sezóne rozhodli v druhej tretine, keď v rozpätí 111 sekúnd strelili tri góly.

Košičania presvedčivým víťazstvom natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov a od začiatku októbra zvíťazili v 11 z 13 zápasov. Liptáci prehrali prvýkrát po troch víťazstvách.

Banská Bystrica prehrala s Trenčínom 2:6 a klesla na predposlednú priečku v tabuľke. Z nej sa naopak vyhrabal tím spod hradu Matúša Čáka, keď pri Hrone využil tri presilovky a dvoma gólmi sa prezentovali až dvaja hráči - Phil Pietroniro a Marek Sloboda.

Hokejisti HK Poprad zvíťazili nad HC MIKRON Nové Zámky 5:1. Tomáš Záborský zaznamenal v drese "kamzíkov" tri body za gól a dve asistencie.

Poprad získal tri body prvýkrát od 30. októbra, keď zdolal doma Prešov 3:0. Nové Zámky sa napriek prehre udržali na čele tabuľky o bod pred Slovanom Bratislava, ktorý ma však dva zápasy k dobru.

V súboji Michaloviec a Zvolena sa zrodil po 60 minútach nerozhodný výsledok 2:2. O víťazovi museli nakoniec rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší "bryndziari". Jediným úspešným strelcom bol Peter Zuzin.

Tipos extraliga - 18. kolo:


Košice - Liptovský Mikuláš 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)

Góly: 7. Jääskeläinen (tr. strieľ.), 27. Šedivý (Lamper, Romančík), 27. Tybor (Ferenc, Chovan), 28. Campbell (Bartoš, Olsson), 36. Campbell (Jääskeläinen, Šedivý), 52. Tybor (Paršin, Šedivý) - 10. Šmida (Michalík, Bakala)

Rozhodovali: D. Konc st., Rojík - Frimmel, Hajnik, vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2528

Košice: Riečický - Olsson, Deyl, Romančík, Šedivý, Ferenc, Novota, A. Bartoš - Jääskeläinen, Campbell, Leskinen - Tybor, Chovan, Rogoň - Lamper, Slovák, Paršin - Jokeľ, Linet, Havrila

Liptovský Mikuláš: Valent (28. Durný) - Hudec, Ventelä, Pavúk, Mezovský, Djakov, Bakala - Kriška, Kuru, Karsums - Walega, Saari, Handlovský - Michalík, Šmida, Uhrík - Drábek, Vähätalo, Galbavý

Hlasy po zápase

Radoslav Tybor, útočník Košíc: "Výsledok je jednoznačný, ale nebolo to ľahké. Prvá tretina nebola z našej strany dobrá. 'Riči' (brankár Dominik Riečický, pozn.) nás v nej podržal. V druhej tretine nám to popadalo, potom sme sa už zamerali aj na to, aby sme si postrážili výsledok a ušetrili sily."

Ján Šimko, tréner L. Mikuláša: "Ešte stále je vývoj v extraligovej tabuľke taký, že húževnatosťou, akú sme predviedli v nedávnych zápasoch, sa stretnutia dajú zvládať. Dnes sme, pre mňa nepochopiteľne, padli do roviny priemernosti. Zápas sme stratili vo veľmi krátkom čase. Chýbala nám väčšia odvaha a húževnatosť na to, aby sme Košice viac potrápili. Resumé zápasu je jasné v prospech domácich. Verím, že sa z toho neposkladáme, pretože v krátkom čase máme pred sebou ďalší dôležitý zápas."

Banská Bystrica - Trenčín 2:6 (0:0, 2:3, 0:3)

Góly: 4. D. Jendek (Watling, Troock), 29. Tamáši - 29. Pietroniro (Š. Petráš, Thelin), 34. Pietroniro (Š. Petráš), 40. M. Sloboda (M. Valach, Starosta), 45. Flick (Ulrych), 46. M. Sloboda (Ozols, Š. Petráš), 55. M. Valach (Flick)

Rozhodovali: Výleta, Fridrich - Tvrdoň, Jedlička, vylúčení na dve min: 4:5, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0

Diváci: 1997

B. Bystrica: Rahm - Pavlin, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Holenda, Kojo, Frídel - Troock, Tamáši, Watling - R. Gašpar, Kontos, Urbánek - G. Gabor, Bíreš, Kabáč - Výhonský, J. Sukeľ, D. Jendek

Trenčín: Vereš - Starosta, Ozols, Pietroniro, Ulrych, Nemčík, Hlaváč, Miklovič - M. Sloboda, Čacho, Š. Petráš - M. Valach, Flick, Thelin - J. Jurík, Sojčík, Krajčovič - Stahoň, Ferényi, Gaťár

Róber Döme, tréner Trenčína: "Nie je ľahké v Banskej Bystrici vyhrať. Zápas bol zo začiatku dosť vyrovnaný, domáci dvakrát viedli. My sme vedeli, s čím pôjdu na nás a vyšlo nám to. Som rád, že si chalani nechali poradiť ako hrať presilovky a vyšli tiež tak, ako mali. Bystričania sú siloví, veľmi dobre hrajú na mantineloch. My máme dynamické mužstvo, ktoré vie hrať zápasy proti takto disponovanému súperovi. Celkovo si však myslím, že už také tri – štyri zápasy hráme dobre. Približuje sa to mojim predstavám, je to lepšie. Je iba otázka času, kedy začneme vyhrávať."

Marek Sloboda, útočník Trenčína: "Bojovali sme, plnili sme naše veci a vyšlo nám to. Sme radi, že sme vyhrali tento pre nás dôležitý zápas. Presilovky rozhodujú zápasy, dnes nám vyšli. Snažili sme sa v nich hrať jednoducho a tlačiť sa do bránky a napadalo nám to, za čo sme radi. Moje dva góly ma tešia, ale prvoradý je tímový úspech. Všetci sme išli za víťazstvom viac a zaslúžili sme si tri body. Robili sme správne veci, malé detaily, ktoré nás doviedli k úspechu."

Poprad - Nové Zámky 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Góly: 6. Svitana (Drgoň, Betker), 8. Záborský (Meliško, Bubela), 45. Bubela (Svitana, Záborský), 57. Mlynarovič (Paločko, Meliško), 58. Vainio (Záborský) - 56. Števuliak (Ligas)

Rozhodovali: Krajčík, Goga - Orolin, Junek, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 1431

Poprad: Peters - Betker, Drgoň, Vainio, Kotvan, Meliško, Bokroš, Brincko - Paločko, Skokan, Svitana - Záborský, Bubela, Juhola - Petráš, Mlynarovič, Kukuča - Suchý, Paukovček, Valigura - Sokoli

Nové Zámky: Kantor - Hatala, Kozák, Ligas, Lee, Chovan, Roman, Knižka - Jackson, Johnson, Farley - Mišiak, Tomáš Mikúš, Klempa - Števuliak, Juraj Mikúš, Faith - Hajnik, Ondrušek, Barto

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: "Museli sme sa zlepšiť, keďže zápas v Liptovskom Mikuláši nám nevyšiel napriek tomu, že v jednom okamihu sme mali duel už vo svojich rukách. Veľmi nám pomohlo vedenie 2:0, no v druhej tretine prevzali iniciatívu Nové Zámky a brankár Peters nás podržal, čo bolo dôležité."

Erik Čaládi, asistent trénera N. Zámkov: "Súper začal veľmi aktívne v prvej tretine a my sme naopak urobili zlé rozhodnutia s pukom. V druhej časti začalo naše mužstvo predvádzať hokej, ktorý nás zdobí, no nevyužili sme šance. Tretí gól Popradu veľmi pomohol a už sme to bohužiaľ nestihli otočiť."

Michalovce - Zvolen 2:3 sn (1:1, 1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 19. Pavlovs (Žitný), 26. Vašaš (Osburn) - 18. Viedenský (Hanna, Marcinek), 45. Sideroff (Hunterbrinker, Sládok), rozhodujúci nájazd Zuzin

Rozhodovali: Smrek, Korba - Vyšný, Ordzovenský, vylúčení: 6:5, presilovky a oslabenia: 0:0

Michalovce: Škorvánek - Glazkov, Štajnoch, Hammond, Osburn, Mihalik, Michalčin - Paločko, Suja, Zabusovs, J. Bezúch, Pavlovs, Žitný - Lapšanský, Bjalončík, Vašaš - Chalupa, Buc, Szypula

Zvolen: Paterson - Rauhauser, Messner, Hanna, Mudrák, Sládok, Hain, Barcík - R. Bondra, Langkow, Jedlička - Hecl, Hunterbrinker, Sideroff - Zuzin, Viedenský, Marcinek - Csányi, Šiška, Stupka

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice aj Trenčín si zastrieľali, vedúce Nové Zámky dostali 5 gólov