Slováci sa s Hlinka Gretzky Cup lúčia prehrou. Nezvládli boj o 5. miesto

Momentka zo zápasu Slovensko - USA na Hlinka Gretzky Cup 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - USA na Hlinka Gretzky Cup 2022. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Sportnet|6. aug 2022 o 00:08 (aktualizované 6. aug 2022 o 07:17)

Na turnaji vyhrali iba jeden zápas.

Hlinka Gretzky Cup 2022 - o 5. miesto

USA - Slovensko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 16. J. Connor (Gramer, Erdman), 19. Strathmann (Lacroix, Whitelaw), 24. Adams (L. St. Louis, Musty), 43. Sharp (Musty, Terrance) - 5. Eperješi (Maruna, Rohaľ), 46. Pekarčík (Pišoja)

Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Zostava SR 18: S. Urban - J. Chromiak, Baran, Eperješi, Pišoja, S. Barcík, Petras, Ďurina - Molnár, Pobežal, Císar - Kurila, Jenčko, Kukumberg - Pekarčík, Dej, Sisík - Maruna, Párička, Rohaľ - Stahoň

RED DEER. Slovenskí hokejisti prehrali na Hlinka Gretzky Cupe s USA 2:4, a tak v celkovom poradí obsadili na turnaji 6. miesto.

Jedinú výhru zaznamenali obhajcovia striebra v skupine proti Švajčiarsku, ktoré zdolali najmä vďaka dvojgólovému Adamovi Cedzovi 3:2 po predĺžení.

Slováci začali zápas proti USA dobre, keď v piatej minúte strelu Páričku vyrazil americký brankár pred seba a Leo Eperješi na situáciu pohotovo reagoval.

Ešte do konca prvej tretiny sa však Američania postarali o obrat. Najskôr v 16. minúte vyrovnal Joe Connor a potom využil presilovku Andrew Strathmann.

V druhej tretine padol jediný gól. Po necelých štyroch minútach hry sa presadil Tanner Adams. Brankár Urban následne zneškodnil viacero šancí USA.

Skóre sa potom dlho nemenilo. Až v 43. minúte pri signalizovanom vylúčení pomedzi betóny zakončil Zachary Sharp a zvýšil náskok USA na tri góly.

Mladým Slovákom sa ešte podarilo znížiť. Juraj Pekarčík využil chybnú rozohrávku favorizovaného súpera a strelil gól na 2:4.

Slovákom sa už do konca zápasu nepodarilo dať ďalší gól. Navyše, zväčša sa hralo pred slovenskou bránou, a tak nebol priestor odvolať brankára.

Hlasy po zápase:

zdroj: /hockeyslovakia.sk/

Tibor Tartaľ, tréner SR: "Chceli sme odísť z turnaja víťazstvom v poslednom zápase. Takže sa nám ťažko odchádza. Mali sme mladý tím, smerom k MS sme dostali dobrú informáciu o tíme. Veľa hráčov malo prvý kontakt s medzinárodným hokejom a verím, že im to pomôže a že budeme silnejší. Chýbalo nám viac efektivity.

Juraj Pekarčík, strelec druhého gólu SR: "Bojovali sme, chceli sme vyhrať, ale nepodarilo sa nám to. Nepremenili sme veľa šancí, mali sme smolu. Bohužiaľ. Od prvého zápasu na turnaji sme sa zlepšovali, ale USA sme chceli zdolať."

Leo Eperješi, strelec prvého gólu SR: "Každý zápas sme chceli hrať, tak ako proti USA. V prvom prípravnom zápase sme prehrali 0:8, teraz sme boli viac zohratí. Trápilo nás však zakončenie a to počas celého turnaja."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa s Hlinka Gretzky Cup lúčia prehrou. Nezvládli boj o 5. miesto