Slovenskí mladíci proti Nemcom atakovali desiatku, až dvaja hráči nazbierali štyri body

Slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH)
Sportnet|11. nov 2022 o 20:50

Brankár Rafaj chytil všetkých 36 striel súpera.

Turnaj 4 krajín - Poprad

Slovensko U17 - Nemecko U17 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)

Góly: 9. Tomík (Prokopovič, Radivojevič), 9. Liščinský (Semančík), 10. Maruna (Tomašec), 30. Maruna (Ličko), 34. Feranec (Liščinský, Halama), 43. Svrček (Tomašec), 44. Ličko (Maruna), 53. Maruna (Ličko, Zálešák), 60. Ličko (Tomík)

Rozhodovali: Korba, Štefik - Janiga, Hajnik. Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše Liška (SR) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0

Strely na bránku: 51:36

Diváci: 205

Zostava Slovenska: Rafaj - Radivojevič, Kupec, Šlank, Ličko, Gracák, Harvánek, Halama - Maruna, Svrček, Tomašec - Zálešák, Prokopovič, Tomík - Feranec, Semančík, Liščinský - Bohoš, Plančár, Liška

POPRAD. Slovenskí hokejisti do 17 rokov deklasovali na Turnaji 4 krajín v Poprade nemeckých rovesníkov, ktorých zdolali 9:0.

Výrazný podiel na triumfe mali dvaja štvorbodoví hráči. Útočník Ondrej Maruna pridal k hetriku jednu asistenciu, obranca Fabian Andrej Ličko k dvom gólom ďalšie dve asistencie.

Čisté konto zaznamenal brankár Richard Rafaj, ktorý si pripísal 36 úspešných zákrokov.

"Od rána až po záverečný hvizd zápasu si všetko sadlo. Na chlapcoch som videl, že sú nastavení na cieľ, ktorý sme si stanovili. V stretnutí boli od úvodu aktívni, všade boli rýchlejšie, tlačili sme sa do bránky a premenili sme šance. Úspešní sme boli nielen v presilovkách, ale aj oslabeniach, v početnej nevýhode o dvoch hráčov sme dokonca strelili gól na 4:0," povedal tréner slovenskej sedemnástky Rastislav Paľov.

"Zabrali nielen očakávaní lídri tímu, ale všetci hráči a všetci si zaslúžia pochvalu. Škoda, že turnaj už nemôžeme vyhrať vzhľadom na propozície turnaje a prechádzajúce výsledky. S francúzskou osemnástkou si bez ohľadu na to ideme po víťazstvo. Chcem na chlapcoch vidieť rovnaké nastavenie ako v súboji s Nemcami," dodal Paľov.

Slováci v úvode turnaji nestačili na Švajčiarsko 0:4. Turnaj uzavrú v sobotu o 15.00 h v dueli proti francúzskej osemnástke.

Na turnaji môžu skončiť najlepšie na druhom mieste. Istými víťazmi podujatia sú Švajčiari. Tí zdolali o rok starších Francúzov vysoko 7:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí mladíci proti Nemcom atakovali desiatku, až dvaja hráči nazbierali štyri body