Slováci prehrali na Nemeckom pohári všetky zápasy, domácemu výberu nestrelili ani gól

Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na turnaji Nemecký pohár 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na turnaji Nemecký pohár 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. nov 2022 o 16:36 (aktualizované 13. nov 2022 o 17:54)

Slovenskí hokejisti obsadili posledné miesto, triumf obhájili domáci Nemci.

Nemecký pohár 2022 - Krefeld

Slovensko - Nemecko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Wohlgemuth (Schinko, Zimmermann), 31. Eder (Bokk, Hüttl), 60. Fleischer

Rozhodovali: Fraňo (Česko), Schukies - Merten, Römer (všetci Nemecko), vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Slovensko: Riečický - Grman, Rosandič, Koch, Bučko, Hain, Beňo, Maier, Mudrák - Fominych, Tamáši, Holešinský - Hecl, Sukeľ, Marcinek - Jedlička, Minárik, Sýkora - Lunter, Čacho, Faško-Rudáš

Nemecko: Pantkowski - Hüttl, Zimmermann, Zitterbart, Weber, Karrer, Mik, Sennhenn, Ugbekile - Fleischer, Schmolz, Bokk - Leonhardt, Wohlgemuth, Schinko - Soramies, Schütz, Blank - Eder, Ehl, Kammerer

KREFELD. Slovenskí reprezentanti prehrali na turnaji Nemecký pohár 2022 s domácim výberom 0:3 a v tabuľke obsadili posledné 4. miesto.

Zverenci Craiga Ramsayho podľahli v Krefelde okrem Nemecka aj Rakúsku 2:3 po predĺžení a rovnako podľahli v predĺžení aj Dánom (3:4).

Slovenskí hokejisti tak na tomto turnaji zopakovali umiestnenie z roku 2015. Vtedy si pod vedením Zdena Cígera pripísali jeden triumf proti Švajčiarsku (4:0), tentoraz získali len dva body.

Tabuľka turnaja Nemecký pohár 2022

Priebeh zápasu Slovensko - Nemecko

I. tretina:

Od úvodu sa hral svižný hokej na obe strany, v prvej desaťminútovke si však ani jedno z mužstiev nevypracovalo gólovú šancu. Skóre sa zmenilo až po vylúčení Grmana, Nemci využili presilovku už po 19 sekundách.

Presadil sa Wohlgemuth. Potom prišla šanca aj na druhej strane, ale Sýkora v skrumáži neprepasíroval puk do siete. Domáci výber sa ubránil aj v následnom oslabení a do kabíny išiel s tesným náskokom.

II. tretina:

V druhej tretine mal prvú šancu Ehl, ale Riečický vystihol jeho úmysel. Potom prišla druhá presilovka Slovákov v zápase. Najskôr mal veľkú šancu Tamáši, vzápätí prišiel ďalší faul Nemcov.

Napriek tomu, že dlhých 72 sekúnd strávili Slováci v útočnom pásme, gólovo sa nepresadili. Najväčšiu príležitosť nevyužil Faško-Rudáš.

Efektívnejšie naložili s presilovkou Nemci v 31. minúte, Eder pekným tečom usmernil do bránky prihrávku Bokka.

III. tretina:

V tretej tretine odohrali Slováci výbornú 20-minútovku, dobre korčuľovali, boli lepším tímom na ľade.

Skvelú možnosť mal Minárik, po ňom aj Hain, ale Pantkowski raz skvele zasiahol a v druhom prípade mu pomohla obrana.

Nemecký brankár potom vykryl aj strelu Faška-Rudáša. V závere napokon spečatil nemecký triumf do prázdnej bránky Fleischer.

Hlasy po zápase

/zdroj: RTVS, TASR/

Craig Ramsay, tréner Slovenska: "Mali sme tu veľa nových tvárí, to bol aj hlavný cieľ turnaja, vidieť ich. Zápas sme odohrali dobre, boli sme veľmi aktívni, bol som spokojný. Ale nepremenili sme veľa šancí, mierili sme buď do brankára, alebo sme prestrelili bránku. Obrancovia útočili z druhej vlny, robili sme veci, ktoré som od hráčov chcel. Výsledok sa však nedostavil. Musíme sa však na to pozerať z dlhodobého hľadiska."

Andrej Podkonický, asistent trénera Slovenska: "Nehodnotí sa to ľahko. Dnes nás znova zradila efektivita, mali sme veľa striel a šancí. Inkasovali sme dvakrát v oslabení po našich chybách. Druhá tretina bola neskutočná, mali sme 22 striel, ale nedali sme gól a o tom to je. Keď nedáme góly, nemôžeme zvíťaziť. Hráči to nezobrali na seba, vo vyložených šanciach neboli dosť tvrdí a dôrazní, ako keby sa báli skórovať. Musia na tom popracovať a nehľadal stále prihrávky. Noví hráči hrali dobre a plnili veci, ktoré sme od nich chceli. Mužstvo sa zlepšovalo každým zápasom a škoda, že sme nevyhral aspoň raz," zhodnotil duel proti Nemcom aj celý turnaj asistent trénera Andrej Podkonický v priamom prenose RTVS Šport.

Jakub Minárik, útočník Slovenska: "Neviem, či mal dnes nemecký brankár svoj deň alebo sme boli málo dôrazní. Mali sme veľa striel a príležitostí, ale možno to chcelo byť agresívnejší pred bránkou. Hrali sme útočný hokej, snažili sme sa napádať súpera, ale chýbala nám agresivita. Prvý zápas bol pre nás ťažší, lebo sme spolu hrali prvýkrát. V každom ďalšom dueli to bolo stále lepšie a lepšie. Myslím si, že nás to môže len nakopnúť do ďalšieho priebehu sezóny. Dalo nám to veľmi veľa."

Alex Tamáši, útočník Slovenska: "Medzinárodná scéna je inde ako naša liga. Všetko je oveľa rýchlejšie. Ale odohrali sme výborný zápas. Len škoda nepremenených šancí, musíme byť efektívnejší."

Mislav Rosandič, kapitán Slovenska: "Kapitánska premiéra mi nevyšla, keďže sme ani raz nezvíťazili. Ale hra bola celkom dobrá a z dlhodobého hľadiska budeme podľa mňa úspešní. Tímy sme ´prehrávali´, to bolo fajn, mali sme kopu debutantov, treba to brať do úvahy. Ak by sme dali zo všetkého góly, hráme všetci NHL. Ale musíme na tom pracovať."

Marek Hecl, útočník Slovenska: "Snažili sme, aj ja som chcel dať gól asi až príliš. Ale to sa v športe stáva. Pohľad na turnaj by bol úplne iný, ak by sme aspoň raz zvíťazili, ale góly boli problém. Naše výkony však boli celkom fajn."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prehrali na Nemeckom pohári všetky zápasy, domácemu výberu nestrelili ani gól