Slafkovský v prvom, Pospíšil v druhom útoku. Ako trénovali Slováci na začiatku kempov?

Juraj Slafkovský a Erik Černák.
Juraj Slafkovský a Erik Černák. (Autor: SEBASTIEN GERVAIS)
Oh my Hockey|20. sep 2024 o 06:08

Poznáme spoluhráčov 13 slovenských hokejistov v úvode hlavných kempov.

NEW YORK. V Národnej hokejovej lige vrcholí predsezónne obdobie. Zhruba dva týždne pred otváracím zápasom novej sezóny sa začali prípravné kempy.

Zúčastňuje sa na nich dvadsať Slovákov. Zabojujú v nich o čo najlepšiu pozíciu v tímoch, resp. o pozíciu v prvom mužstve.

Z prvých tréningov sa dajú vyčítať počiatočné plány organizácií s nimi.

Juraj Slafkovský je už istota v prvých útokoch Montrealu Canadiens. Zdá sa, že tréneri neplánujú rozbíjať jeho chémiu s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom. Prvú lajnu z minulej sezóny dali dokopy v prvý deň kempu a ohlasy na ich hru boli vynikajúce.

Poteší i pozícia Filipa Mešára. Hral s ďalším perspektívnym prospektom so šancou na NHL Owenom Beckom a Michaelom Pezzettom, ktorý v uplynulej sezóne odohral 61 zápasov v profilige.

Čo sa týka Martina Pospíšila, tréner Ryan Huska sľuboval, že mu dá šancu na pozícii centra. Hneď v úvode kempu ho umiestnil do druhej formácie Calgary medzi najdrahšieho hráča "plameňov" Jonathana Huberdeaua a novú posilu Anthonyho Manthu.

So Samuelom Honzekom nateraz v prvom mužstve podľa všetkého nerátajú. Jeho spoluhráčmi v útoku boli Cole Schwindt, ktorý odohral väčšinu ostatných dvoch sezón v AHL, a obrovitý Čech Adam Klapka s rovnakým osudom.

Slovenské duo sa pripravuje aj v New Jersey Devils. Navrátilec Tomáš Tatar by mohol obnoviť spoluprácu s kapitánom Nicom Hischierom. Na krídle s nimi spolupracoval syn slovenských rodičov Kevin Labanc, ktorý je v Newarku na skúške.

Šimon Nemec korčuľoval na pravej strane tretieho obranného páru so Santerim Hatakkom, avšak táto spolupráca zrejme nevydrží až do začiatku základnej časti, keďže "diablom" stále chýbajú dvaja zranení obrancovia Pesce a Hughes.

Isté miesto v NHL majú ešte dvaja slovenskí beci. Erik Černák (Tampa Bay) si nemusí zvykať na nikoho nového, keďže ho spárovali s Ryanom McDonaghom, ktorý sa vrátil po dvoch rokoch v Nashville. Martin Fehérváry (Washington) zas nastupoval s Trevorom van Riemsdykom.

Potešil pohľad na dvojicu mladíkov v St. Louis. Dalibor Dvorský dostáva naozaj slušnú šancu zaujať, keďže je centrom druhej formácie s kapitánom Braydenom Schennom a Jakeom Neighboursom.

Kvalitných spoluhráčov však má i Juraj Pekarčík, ktorého centrom bola stálica NHL Oskar Sundqvist a na druhom krídle hral Dylan Peterson prichádzajúci z univerzity.

Pavol Regenda z Anaheimu začal kemp vo "farmárskom" útoku s Carpenterom a Meyerom. Zatiaľ sa predpokladá, že začne sezónu v AHL.

Rovnako je na tom Samuel Kňažko, ktorý má za sebou náročný ročník. Trénoval v páre s Charliem Elickom, čerstvo draftovaným Kanaďanom, ktorý by mal odohrať nasledujúcu sezónu v juniorke.

Prvý kompletný ročník v AHL zrejme čaká Martina Mišiaka. Ten si zvyká na hráčov Rockfordu IceHogs už v kempe, dali ho dokopy s Brettom Seneym a Coleom Guttmanom.

O nasadzovaní Patrika Kocha, Miloša Kelemena, Viliama Kmeca, Olivera Okuliara, Adama Sýkoru a Martina Chromiaka zatiaľ nemáme bližšie informácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský v prvom, Pospíšil v druhom útoku. Ako trénovali Slováci na začiatku kempov?