Šimon Nemec dostal poklonu, kapitán si ho v príprave zoberie pod krídla

Jednotka draftu 2017 Nico Hischier v súboji s jednotkou draftu 2009 Johnom Tavaresom.
Jednotka draftu 2017 Nico Hischier v súboji s jednotkou draftu 2009 Johnom Tavaresom. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. sep 2022 o 20:40

Nico Hischier bol v roku 2017 draftová jednotka NHL.

NEW JERSEY. Kapitán tímu New Jersey Devils zo zámorskej NHL Nico Hischier je ochotný pomôcť slovenskému hokejistovi Šimonovi Nemcovi v tréningovom kempe "diablov" pred sezónou 2022/2023.

Dvadsaťtriročný švajčiarsky útočník bol v roku 2017 draftová jednotka a dobre vie, čo čaká na o päť rokov mladšieho obrancu z Liptovského Mikuláša, ktorého klub z Newarku draftoval v tomto roku z druhého miesta.

"Budem mu k dispozícii na ľade aj mimo neho. Čo sa týka hernej stránky, má všetko potrebné. Z mentálneho hľadiska je prvá sezóna v zámorí iná ako tá pred draftom," povedal Hischier na adresu mladého Slováka v rozhovore pre oficiálny web profiligy.

"Vybrali si ho na ňom z takého miesta, lebo na to má. Musí sa naučiť vyrovnať sa s tým a sústrediť sa, aby mohol ukázať, čo v ňom je. Rozhodne sa mu pokúsim pomôcť čo najviac, môže sa ma spýtať na čokoľvek," dodal Hischier.

Účastník Zápasu hviezd NHL v roku 2020 má za sebou štatisticky najlepšiu sezónu kariéry, v 70 dueloch strelil 21 gólov a pridal 39 asistencií.

New Jersey však chýbalo v play-off vo štvrtom roku za sebou a Hischier vie, čo treba urobiť, aby sa doň vrátilo:

"Musíme podávať konštantne dobré výkony, to je podľa mňa najdôležitejšie. Musíme pochopiť, že v sezóne s 82 duelmi nemôžeme byť vždy perfektní. Keď však prehráme dva či tri zápasy za sebou, musíme zvíťaziť v ďalších piatich. Nemôžeme vypadnúť z boja, musíme sa naučiť častejšie víťaziť."

Nemec zabojuje v kempe o miesto v prvom tíme Devils, no očakáva sa, že sezónu 2022/2023 začne v AHL.

V minulom ročníku vytvoril v drese HK Nitra juniorský extraligový rekord a stal sa tiež historicky najproduktívnejším juniorom v play-off.

Na ZOH v Pekingu pomohol Slovensku k bronzovým medailám a bol najužitočnejší hráč Hlinka Gretzky Cupu 2021, kde ako kapitán doviedol slovenskú "osemnástku" k druhej priečke.

Na ostatnom turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta prispel k návratu SR "18" medzi elitu a zahral si aj na seniorských MS 2022 vo Fínsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šimon Nemec dostal poklonu, kapitán si ho v príprave zoberie pod krídla