Trojica je skompletizovaná, Šimon Nemec má prvú zmluvu v NHL

Šimon Nemec počas draftu.
Šimon Nemec počas draftu. (Autor: FB New Jersey Devils)
Oh my Hockey|14. júl 2022 o 21:42

Nemec je najvyššie draftovaný obranca v histórii Slovenska.

NEW JERSEY. Tomáš Tatar má oficiálne nového slovenského spoluhráča. Stalo sa tak potom, čo bol oznámený nový kontrakt Šimona Nemca.

Dvojka draftu 2022 sa dočkala ako posledná zo Slovákov vybratých v prvom kole. Nemec dostal trojročnú zmluvu. Dokopy si môže zarobiť až 12,6 mil. dolárov.

Isté je, že bude mať ročný zárobok 855 tisíc na úrovni NHL a 82 500 v AHL. Každý rok pritom dostane aj podpisový bonus 95 tisíc dolárov. Vďaka výkonnostným bonusom si ročne môže zarobiť ďalších 3 250 000 dolárov.

Jeho potenciálna výplata je tak iba o štvrť milióna ročne nižšia ako to, čo si môže v rámci prvého kontraktu zarobiť Juraj Slafkovský.

Nemcovo meno zaznelo na drafte ako druhé potom, čo si Montreal ako jednotku zvolil Juraja Slafkovského. Je druhým najvyššie draftovaným Slovákom histórie a najvyššie draftovaným obrancom z rodnej krajiny.

V minulej sezóne pôsobil v HK Nitra. V základnej časti nastúpil do 39 duelov, strelil gól a pridal 25 asistencií. Vo vyraďovacej fáze sa stal najproduktívnejším zadákom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, keď v rámci jedného play off nazbieral až 17 (5+12) bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trojica je skompletizovaná, Šimon Nemec má prvú zmluvu v NHL