Nemec debutoval za Devils, asistoval pri víťaznom góle v predĺžení

Šimon Nemec sa raduje so spoluhráčmi z New Jersey Devils na turnaji Prospects Challenge 2022.
Šimon Nemec sa raduje so spoluhráčmi z New Jersey Devils na turnaji Prospects Challenge 2022. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Oh my Hockey|17. sep 2022 o 03:25

Šimon Nemec sa teší z výhry nad Montrealom Canadiens.

BUFFALO. Šimon Nemec dvakrát asistoval pri víťaznom góle New Jersey Devils v zápase proti Montrealu Canadiens na turnaji Prospects Challenge 2022. V drese súpera nastúpil Filip Mešár.

Ako zdôrazňovali zámorské médiá, šlo o prvý profesionálny duel dvojky posledného draftu v Severnej Amerike.

Nemec odohral zápas ako súčasť druhej obrany. Keď sa zápas blížil ku koncu, často hrával s Alexandrom Holtzom, najväčšou ofenzívnou zbraňou Devils.

Ich spolupráca zaúradovala v najlepšej možnej chvíli. Nemec krátko pred koncom tretej tretiny vybojoval presilovú hru, ktorá trvala aj na začiatku predĺženia.

Do toho šli tímy za stavu 3:3. "Diabli" sa po buly v stredovom kruhu rýchlo dostali do útočného pásma, kde sa Holtz rozhodol kombinovať s Nemcom.

Holtz ako ostrostrelec chcel rozhodnúť zápas. Prvú príležitosť premrhal, avšak pri druhej nezaváhal. Využil prihrávku Nemca a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Ešte predtým zaznamenal Nemec sekundárnu asistenciu pri druhom góle New Jersey. Strelil ho Parent, ktorý vyrovnával na 2:2.

Canadiens prehrali aj druhý zápas. Filip Mešár skóroval v prvej tretine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec debutoval za Devils, asistoval pri víťaznom góle v predĺžení