Crosby predĺžil zmluvu v Pittsburghu. Prináša obrovskú obetu, ospevuje ho manažér

Sidney Crosby.
Sidney Crosby. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|16. sep 2024 o 18:10

Jeho plat znova kopíruje jeho číslo.

PITTSBURGH. Špekuláciám môže odzvoniť. Pittsburgh Penguins v pondelok oznámili veľkú novinku.

S kapitánom Sidneym Crosbym sa dohodli na novom dvojročnom kontrakte. Začne platiť od sezóny 2025/26 a skončí sa v lete 2027.

Jeho priemerný ročný plat sa nezmení. Opäť bude poberať 8 700 000 dolárov. Ide o odkaz na jeho číslo 87, ktoré si vybral podľa dátumu narodenia 7. augusta 1987.

Naplnili sa tak dohady, že si legendárny útočník vyberie radšej kratší variant zmluvy. Nechce totiž hrať, keď už nebude patriť medzi svetovú špičku.

"Neexistujú slová, ktoré by správne opísali, čo Sidney Crosby znamená pre hokej, mesto Pittsburgh a organizáciu Penguins. Sidney je najlepší hráč svojej generácie a jeden z najlepších hráčov v celej histórii," povedal o ňom generálny manažér Kyle Dubas.

"Tento jeho skutok ukazuje, prečo je jedným z najväčších hokejových víťazov a lídrov. Sid prináša obrovskú osobnú obetu v snahe pomôcť Penguins vyhrávať teraz aj v budúcnosti, ako to robil počas celej svojej kariéry," dodal.

Tridsaťsedemročný útočník patrí k najvýraznejším postavám hokejovej histórie. V 1272 zápasoch v základnej časti zaznamenal 1596 (592+1004) bodov a v 180 dueloch play-off pridal 201 (71+130) bodov.

Ako kapitán Pittsburghu vyhral tri Stanley Cupy. Do jeho zbierky patria mnohé individuálne ocenenia i medzinárodné trofeje. Je členom Triple Gold Clubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosby predĺžil zmluvu v Pittsburghu. Prináša obrovskú obetu, ospevuje ho manažér