Verí, že je najlepší, prirovnáva sa k Bergeronovi. Bude Shane Wright jednotkou draftu?

Shane Wright strelil hetrik.
Shane Wright strelil hetrik. (Autor: Twitter TSN)
Oh my Hockey|13. máj 2022 o 06:50

Najväčším vyzývateľom Shanea Wrighta na drafte by mohol byť Juraj Slafkovský.

NEW YORK. Shane Wright je predpokladanou jednotkou draftu 2022. Vo väčšine preddraftových rebríčkov je na špici a je pravdepodobné, že od júla bude patriť organizácii Montreal Canadiens.

Byť draftovaný z prvého miesta preňho veľa znamená.

"Je to pre mňa určite veľmi dôležité," potvrdil Wright v stredu pre TSN. "Myslím si, že na základe tvrdej driny, ktorú som pre hokej obetoval, si zaslúžim byť prvou voľbou. Zaslúžim si túto poctu a som presvedčený, že som najlepší hráč v tomto drafte a verím, že by som mal byť vybraný ako jednotka."

Montreal Canadiens si budú vyberať draftovú jednotku po prvý raz od roku 1980. Vtedy si vzali Douga Wickenheisera. Celkovo z prvého miesta volili päťkrát, v roku 1971 získali Guya Lafleura.

"Myslím si, že by bolo mimoriadne výnimočné byť draftovaný Montrealom," povedal Wright. "Samozrejme, v prvom rade bude splnený sen už len to, že budem draftovaný. Ale byť draftovaný ako jednotka klubom v takom neuveriteľnom meste s takou fanúšikovskou základňou a históriou okolo neho, to by bolo celkom úžasné."

Wright bude zvolený z prvého miesta aj podľa Adama Kimelmana a Mikea Morrealeho, ktorí ho v predikcii pre NHL.com zaradili na post jednotky. Juraja Slafkovského pridelili na druhú, Šimona Nemca na štvrtú priečku.

Wrighta prirovnávajú k Bergeronovi a on sa nebojí pritakať.

"Myslím si, že Bergeron je pre mňa naozaj dobrým prirovnaním," uviedol. "Veľmi sa mi páči jeho spôsob hry. Je to elitný ofenzívny hráč, o tom niet pochýb. Dokáže strieľať góly a tvoriť hru. Ale to, čo si pri ňom naozaj všimnete, je jeho defenzívna hra a jeho schopnosť hrať všade na ľade a hrať vo všetkých rôznych situáciách."

Po drafte v roku 2021 učinila jednotka Owen Power prekvapujúce rozhodnutie. Mladý bek sa rozhodol zostať na univerzite. Zdá sa však, že Wright nepôjde týmto smerom.

"Určite to bude ťažké, o tom niet pochýb, a mám pred sebou ešte veľa práce, aby som bol pripravený nastúpiť a byť hneď úspešný," povedal Wright, "avšak verím, že na základe toho, aký som hráč, aké mám schopnosti a kam sa bude moja hra uberať v nasledujúcom roku, budem schopný nastúpiť do NHL a byť rozdielovým hráčom. Nechcem byť hráčom, ktorý je len dobrý. Chcem byť rozdielový a verím, že sa mi to podarí už budúci rok."

Osemnásťročný kanadský útočník nastupoval v sezóne 2021/22 v drese Kingston Frontenacs po boku Martina Chromiaka. V 63 dueloch zaznamenal 94 (32+62) bodov. Predstavil sa aj na zrušených MS do 20 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Verí, že je najlepší, prirovnáva sa k Bergeronovi. Bude Shane Wright jednotkou draftu?