Wright bol len zdravým náhradníkom. V prvom zápase pritom odohral šesť minút

Shane Wright.
Shane Wright. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. okt 2022 o 06:53

Seattle Kraken zatiaľ veľmi nevyužívajú Shanea Wrighta.

SEATTLE. Hokejový útočník Shane Wright nezasiahol do zápasu Seattlu Kraken proti Los Angeles Kings v noci zo štvrtka na piatok. Bol zdravým náhradníkom.

Dôvody tréner Dave Hakstol pred zápasom neoznámil. Zatiaľ ho však veľmi nevyužíva, hoci sa generálny manažér Ron Francis nedávno vyjadril, že by mohol v A-tíme stráviť celú sezónu.

Duel proti "kráľom" pritom mohol mať špeciálny náboj. V drese Los Angeles totiž debutoval Brandt Clarke, ktorého slovenskí fanúšikovia poznajú predovšetkým z pôsobenia v Nových Zámkoch. Clarke a Wright spolu hrali v dorasteneckých kategóriách.

Wright neodohral veľa ani v prvom stretnutí. Kanaďan strávil na ľade pri prehre 4:5 po predĺžení na ľade Anaheimu len 6 minút a 14 sekúnd a vyhral každé tretie vhadzovanie.

Osemnásťročný talent bol štvorkou posledného draftu. Dlho sa o ňom hovorilo ako o budúcej jednotke, napokon namiesto Montrealu smeroval do Seattlu.

Ak by Kraken usúdili, že je na jeho nasadzovanie v NHL ešte skoro, pošlú ho do juniorskej OHL. Tam vlani nastupoval po boku Martina Chromiaka za Kingston Froncenacs, v 63 zápasoch nazbieral 94 (32+62) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Wright bol len zdravým náhradníkom. V prvom zápase pritom odohral šesť minút