Nováčik v obrane Devils strieľa gól za gólom. Ak by panikáril, nezostane v tíme, vraví kouč

Obranca NJ Devils Seamus Casey oslavuje premiérový gól v NHL.
Obranca NJ Devils Seamus Casey oslavuje premiérový gól v NHL. (Autor: © Palo Gašpar)
Oh my Hockey|15. okt 2024 o 06:03

Ani Casey nečakal taký štart kariéry.

NEWARK. V New Jersey Devils majú pretlak kvalitných obrancov a o slovo sa prihlásil jeden ďalší, ktorý by sa už nerád vracal o krok späť do AHL.

Do NHL aj vďaka zraneniam vstúpil v úvode sezóne 2024/25 Seamus Casey. Dvadsaťročný Američan poriadne zamotal hlavy trénerom "diablov".

Prvých päť zápasov využil na štyri body. Strelil už tri góly a v pondelok premiérovo asistoval.

VIDEO: Prvý gól Seamusa Caseyho v NHL

"Vyzerá, že sa baví hokejom. Puky ho nachádzajú v správnych pozíciách a on to využíva. Ak by to bolo tak, že strieľa góly, ale v defenzíve panikári, nezostane v prvom tíme. Ale aj v obrane hrá veľmi inteligentne. Nekomplikuje veci sebe ani spoluhráčom," vyzdvihol ho tréner Sheldon Keefe.

Ten ho umiestnil do tretieho obranného páru, jedného z najmladších v celej NHL. Caseyho kolegom je rovesník Šimon Nemec.

Hráva aj v presilovkách, z čoho pramení jeho ofenzívny apetít. Pre porovnanie, v univerzitnej NCAA odohral 76 duelov a strelil iba 15 gólov.

"Nikdy som nebol nejaký vyhlásený strelec. Nečakalo sa, že začnem s tromi gólmi, všetko, o čo sa snažím, je hrať jednoducho a využiť šance, keď prídu," prezradil svoj recept na úspech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nováčik v obrane Devils strieľa gól za gólom. Ak by panikáril, nezostane v tíme, vraví kouč