Slafkovský: Veľa ľudí si myslí, že moje hokejové IQ nie je vysoké, ale podľa mňa je v pohode

Juraj Slafkovský počas MS v hokeji.
Juraj Slafkovský počas MS v hokeji. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. jún 2022 o 06:29

Najväčšie hviezdy draftu absolvujú v Buffale Scouting Combine.

BUFFALO. Juraj Slafkovský počas Scouting Combine v Buffale prezradil, že sa zaujímal o jeden z tímov, ktorý by si ho mohol vybrať na drafte.

Počas MS v hokeji mal možnosť rozprávať sa s Tomášom Tatarom, ktorý hrá za New Jersey Devils. Práve oni držia na drafte druhú voľbu v prvom kole.

"Hral som s Tatarom, tak som sa ho pýtal rôzne otázky," vravel Slafkovský. "Pýtal som sa ho, ako to funguje v New Jersey. Viem, že tam hrá Jack Hughes či Nico Hischier. Nepoznám ich osobne, ale sledoval som ich."

"Tatar mi povedal, že by to bolo pekné, ak by som s ním mal šancu hrať."

"Povedal som vedeniu Devils, že poznám Tatara a oni sa ma pýtali, čo hovoril. Povedal som, že len samé dobré veci," dodal rodák z Košíc.

Slafkovského sa pýtali aj na názor na hviezdneho Jacka Hughesa: "Má mäkké ruky, rád korčuľuje a na ľade dáva veci do pohybu."

S Jurajom Slafkovským sa rozprávalo 14 tímov vrátane Montrealu, New Jersey a Arizony. Práve tieto tímy držia prvé tri pozície na drafte.

"Rád hrám silovo v rohoch, som dobrý s pukom a viem tvoriť," hodnotil svoje prednosti mladík. "Myslím, že veľa ľudí si myslí, že nie som tvorivý, alebo že moje hokejové IQ nie je tak vysoké, ale ja si myslím, že mi to ide celkom v pohode. Samozrejme, stále je na čom pracovať, ale myslím, že to pre mňa ide dobrým smerom."

Slovák absolvuje Scouting Combine, ale nebude robiť fyzické testy. Dôvodom je jeho veľmi dlhá sezóna. Rovnako je na tom aj Šimon Nemec.

Aj o obrancu bol prejavený veľký záujem. Odpovedal aj na otázku, kde by chcel v budúcom ročníku hrať:

"Možno Americká hokejová liga (AHL), alebo nikdy neviete, možno aj NHL," povedal Nemec.

Šimon Nemec proti Kazachstanu počas MS v hokeji.
Šimon Nemec proti Kazachstanu počas MS v hokeji. (Autor: SITA/AP)

Na Nemca má práva aj klub Cape Breton z kanadskej juniorskej ligy QMJHL. On sám ale povedal, že to nie je niečo, nad čím rozmýšľa.

"Hral som dva roky s mužmi, takže myslím, že by pre mňa bolo lepšie hrať v AHL. Toto je niečo, na čo sa ma pýtali často a ja im hovorím, že chcem hrať tu."

Nemec absolvoval rozhovory so zástupcami 21 klubov NHL. Aj on im prezradil, ako vidí sám seba:

"Myslím si, že som najlepší obranca tohtoročného draftu. Som obojsmerný obranca, hrám veľmi dobre presilové hry, moje hokejové IQ je na veľmi vysokom leveli a moje korčuľovanie je dobré," povedal a k svojim vzorom dodal:

"Veľmi rád sledujem Calea Makara, Adama Foxa a Romana Josiho," uzavrel Šimon Nemec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský: Veľa ľudí si myslí, že moje hokejové IQ nie je vysoké, ale podľa mňa je v pohode