Prekvapilo ma, že Slováci vypadli, tvrdí odborník. Bolo správne nepustiť Slafkovského a Nemca?

Radosť slovenských hokejistov v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024.

Prekvapilo ma, že Slováci vypadli, tvrdí odborník. Bolo správne nepustiť Slafkovského a Nemca?

Radosť slovenských hokejistov v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Radosť slovenských hokejistov v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024.
Radosť slovenských hokejistov v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Šimon Čop|4. jan 2024 o 18:10

Novinár Scott Wheeler hodnotí Slovensko na MS do 20 rokov.

Odborník na juniorský hokej SCOTT WHEELER je v hokejovom svete známy z pôsobenia na webe The Athletic. Jeho preddraftové rebríčky patria k najsledovanejším.

Má teda dobre naštudovaného takmer každého talentovaného hráča na prebiehajúcich MS do 20 rokov. Slovenský tím, ktorý už z dejiska odletel, nebol výnimkou.

Pre Sportnet sa podelil o svoje dojmy z turnaja. Pred semifinále priznal, že ho prekvapilo, že v ňom neuvidí Slovákov.

Okrem mladíkov na turnaji sa rozhovoril aj o Jurajovi Slafkovskom a Šimonovi Nemcovi, ktorí sa na šampionáte nezúčastnili pre povinnosti v NHL. Hra jedného z nich sa mu páči viac.

Do semifinále sa na MS do 20 rokov 2024 dostali Američania, Švédi, Fíni a Česi. Prekvapilo vás niektoré štvrťfinále? 

Vždy je trochu zarážajúce, keď sa Kanada nedostane do semifinále. Tento kanadský tím však nebol tak silný ako bežne, takže to až tak prekvapivé nie je. Nedivím sa, že ich Česi porazili, tento tím akoby nemal všetko, čo mal mať. 

Trochu ma prekvapilo, že Slovensko neprešlo cez Fínsko, označil by som to za mierne prekvapenie. Ale ten zápas bol skvelý, bol tesný. 

Asi najprekvapujúcejšie štvrťfinále odohrali Švédi a Švajčiari, keď Švajčiarsko takmer vyhralo.

Aký bol dôvod, že Česi postúpili? 

Kanaďania mali slabý začiatok. Museli doťahovať dvojgólové manko. Keď vyrovnali, boli lepší, mali viac šancí, ale myslím si, že Česko malo lepšieho brankára. Michael Hrabal chytal naozaj dobre, zatiaľ čo kanadský brankár pustil jeden lacný gól.

Ten rozhodujúci gól, to bol skrátka zlý odraz od hokejky, cez holeň do tyčky, skrátka si to nejako našlo cestu. Avšak ak vytrváte, niekedy príde odmena v takejto podobe. Za to si Česi zaslúžia kredit. 

Tri štvrťfinálové zápasy sa skončili najtesnejším rozdielom. Znamená to, že sa juniorský hokej vyrovnáva? 

Určite je v ňom vyššia konkurencia. Lotyšsko vyhralo zápas, Nórsko bolo veľmi nepríjemným súperom už v prvom zápase proti USA.

Medzinárodný hokej je podľa mňa aktuálne veľmi zaujímavý a juniorské majstrovstvá sveta sú rok čo rok vyrovnanejšie. Napríklad Kanada vypadla vo štvrťfinále a nebola od toho ďaleko ani pred rokom proti Slovensku.

V rozhovore sa dočítate:

  • Ktorí Slováci ho zaujali a kto ho sklamal?
  • Ako hodnotí rozhodnutie nepustiť Slafkovského a Nemca?
  • Vyslúžil si Repčík pozornosť z NHL?
  • O čom sa rozprával ohľadom Gajana so skautom Chicaga?
  • Je Radivojevič hráčom do prvého kola draftu?

Ako ste spomínali, Slováci prehrali vo vlaňajšom aj tohtoročnom štvrťfinále po predĺžení. Bolo vám ich ľúto? 

Určite sú z toho sklamaní. Ročníky 2004 a 2005 mali naozaj veľmi silné. Boli by ešte lepší, keby mohli prísť Slafkovský a Nemec, ale aj bez nich si myslím, že mali na medailu, čiže je jasné, že ich vypadnutie mrzí.

Vlani mali na hokejke rozhodujúci gól, tento rok sa vrátili do zápasu na konci.

Niektorí ich hráči sa môžu vrátiť na turnaj aj o rok, ale bude to oveľa iný tím. Tentoraz sa zdalo, že tento rok je naozaj ich rokom. Určite im to zlomilo srdcia.

Ktorí Slováci vás zaujali najviac? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prekvapilo ma, že Slováci vypadli, tvrdí odborník. Bolo správne nepustiť Slafkovského a Nemca?