Honzek urobil všetko, aby sa prebojoval do NHL. Čaká ho ťažkých 48 hodín

Samuel Honzek.
Samuel Honzek. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Sportnet|5. okt 2024 o 07:43

Vedenie tímu sa stále rozhoduje, či si ho ponechá v prvom tíme.

CALGARY. Príprava NHL je na konci a zo Slovákov je najviac v kŕči útočník Calgary Flames Samuel Honzek.

Vedenie tímu sa stále rozhoduje, či si ho ponechá v prvom tíme, alebo ho pošle na farmu. Stále len 19-ročný útočník však urobil šediny nejednému trénerovi pri rozhodovaní.

V príprave patril k najlepším hráčom, keď mal po šiestich zápasoch bilanciu 2G+5A. V poslednom zápase proti Winnipegu Jets síce jeho tím nevyhral a Honzek nebodoval, novinári si ho vzali na mušku.

"Myslím, že celkovo by som povedal, že moja príprava bola myslím dobrá. Stál neviem, či zostanem alebo sa dostanem do tímu, ale môžem si odtiaľto zobrať veľa skúseností a potom ich v podstate priniesť tam, kde budem hrať," zhodnotil Honzek svoju prípravu.

Vedenie tímu má teraz 48 hodín na to, aby nad Honzekom urobili rozhodnutie. "Bude to možno stresujúce, ale je dobré, že sú to dva dni voľna.

Takže viem, že sa nemusím obávať tréningu alebo niečoho iného. Takže áno, bude to dobré, ale som pripravený na všetko," vysvetlil.

Honzek podľa svjich vyjadrení urobil všetko preto, aby si miesto v A-tíme vybojoval. Rozhodnutie je však teraz na tréneroch a vedení, aby rozhodli, čo je pre hráča dobré.

"Toto je pre mňa veľká vec, môžem si povedať, že som si tu odviedol prácu, ktorú som mal, a myslím, že som tu zanechal dobrý odkaz. V budúcnosti si myslím, že mi to môže pomôcť," chválil prípravu.

Celé toto obdobie od konca septembra pre neho znamenalo veľa. Posledné zápasy nastupoval proti tímom, ktoré mali na ľade hviezdne formácie a väčšinu hráčov s istým miestom.

"Bolo to super a viac o detailoch. Ako som povedal, každý je dostatočne skúsený na to, aby dokázal hrať každý zápas. Ale kto urobí viac chýb, ten prehrá zápas," uzavrel Honzek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzek urobil všetko, aby sa prebojoval do NHL. Čaká ho ťažkých 48 hodín