Honzek je v Calgary asistent kapitána. Cítim dôveru, teším sa na hlavný kemp, vraví

Samuel Honzek v drese Calgary Flames.
Samuel Honzek v drese Calgary Flames. (Autor: X / Calgary Flames)
Oh my Hockey|17. sep 2024 o 07:13

Cíti, že sa každým ďalším duelom zlepšoval.

CALGARY. Samuel Honzek patrí medzi mladíkmi Calgary Flames k lídrom. Nejde ani tak o to, že bol vybratý v prvom kole draftu 2023, ale skôr o jeho líderské schopnosti a skúsenosti.

Už v klube Vancouver Giants v juniorskej WHL plnil v poslednom ročníku funkciu kapitána. Preto strávil nováčikovský kemp Flames pred sezónou 2024/25 v role asistenta kapitána.

"Druhý rok v klube je pre mňa veľký krok. Cítim dôveru od trénerov a ľudí, ktorí mi našili "A" na dres," priznal pre oficiálny klubový web.

Honzek nastúpil v zápasoch proti Winnipegu, Edmontonu a Vancouveru. V tom poslednom sa mu podarilo streliť gól.

VIDEO: Gól Samuela Honzeka proti Vancouveru

"Prvý zápas bol ťažký, hral som po troch mesiacoch. Potom som sa však zlepšoval. Cítil som sa tak a gól mi ešte pridal na sebavedomí," zhodnotil a dodal, že podobne bol na tom aj tím.

"Už druhý zápas bol omnoho lepší ako prvý. Museli sme si vyskúšať, aké to vlastne je na tomto turnaji a od toho sme sa odrazili."

V ďalšom období ho čaká hlavný prípravný kemp. Verí, že sa naň v nováčikovskom naladil dobre.

"Celková skúsenosť v tomto kempe bola skvelá, nemôžem sa dočkať toho hlavného. Už viem, čo tam musím urobiť a ako mám hrať," podotkol.

V poslednej sezóne debutoval v AHL v drese Calgary Wranglers. Práve do tímu, kde minulú sezónu začal Martin Pospíšil, by mohli smerovať jeho ďalšie kroky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzek je v Calgary asistent kapitána. Cítim dôveru, teším sa na hlavný kemp, vraví