Honzeka draftovali zo šestnástej priečky, ide do kanadského tímu

Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023.
Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023. (Autor: twitter.com/NHLFlames)
Oh my Hockey|29. jún 2023 o 02:58 (aktualizované 29. jún 2023 o 05:26)

Samuela Honzeka si na drafte vybralo Calgary.

NASHVILLE. Samuel Honzek sa stal po Daliborovi Dvorskom druhým Slovákom vybratým v prvom kole draftu do NHL v roku 2023. Zo šestnástej priečky si ho zvolili Calgary Flames.

"Je to nereálne. Sníval som o tom dlho a teraz je to realita. Som šťastný, že som súčasťou organizácie Flames," povedal. "Keď som tam kráčal, bol som len šťastný a užíval som si ten pocit."

"Keby som nemal zranenie, možno by som bol ešte vyššie. Pred odchodom do WHL som bol ale štvrté až piate kolo, takže šestnáste miesto je neskutočné," povedal mladík pre RTVS.

Honzek sa v poslednej sezóne presunul do kanadskej WHL, kde hviezdil v drese Vancouveru Giants. V 43 dueloch zaznamenal 56 (23+33) bodov.

Slovensko reprezentoval na MS do 20 rokov. Turnaj sa preňho, žiaľ, skončil predčasne. Zranil sa v druhom zápase proti Spojeným štátom americkým.

Miesto v NHL si chce vybojovať pokorou.

"Som hráč, ktorý spraví čokoľvek, čo mu tréner povie. Budem akceptovať moju rolu a spravím to, čo je dobre pre tím. Myslím si, že mám dobrú strelu, ktorou dokážem ohroziť brankárov v NHL. Ale stále je veľa vecí, na ktorých musím pracovať, ale raz sa tam chcem dostať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzeka draftovali zo šestnástej priečky, ide do kanadského tímu