San Jose oznámilo meno nového trénera. Pôjde o jeho premiéru v NHL

Hokejisti San Jose Sharks.
Hokejisti San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|13. jún 2024 o 17:35

Hlavnou úlohou pre trénera tímu v prestavbe bude zapracovať draftovú jednotku.

SAN JOSE. Klub San Jose Sharks zo severoamerickej NHL zverí dôveru na pozícii hlavného trénera Ryanovi Warsofskému. Oficiálne to oznámil vo štvrtok.

Tridsaťšesťročný kouč ešte v tejto funkcii v najlepšej lige sveta nikdy nepôsobil. Naposledy bol hlavným trénerom v ročníku 2021/22 v AHL.

Sharks s ním ale majú skúsenosti. V organizácii sa osvedčil ako asistent trénera v uplynulých dvoch ročníkoch.

"Jeho úspechy na trénerskom poste na takmer všetkých úrovniach hokeja hovoria za všetko. Ryan dobre pozná náš tím.

Má rešpekt hráčov, s ktorými bude pracovať, a bude skvelým učiteľom pre mladých hráčov, ktorí sa pripoja k našej organizácii," vyhlásil generálny manažér Mike Grier.

Myslí na Macklina Celebriniho, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane najbližšou draftovou jednotkou a zamieri práve do San Jose. Warsofsky bude mať za úlohu ho dobre zakomponovať do tímu, aby správne nasmeroval jeho hokejový rast.

"Som nesmierne vďačný a nadšený. Je to obrovská príležitosť pokračovať v práci v rešpektovanej organizácii a spolu s rodinou sa veľmi tešíme na túto ďalšiu kapitolu," povedal Warsofsky podľa oficiálneho klubového webu.

Trénerskú kariéru začal hneď po skončení hráčskej v roku 2012 na univerzite.

Už po roku sa vypracoval do tretej najvyššej seniorskej súťaže ECHL, kde bol asistentom, potom hlavným trénerom i šéfom hokejových operácií. Do NHL sa prepracoval po štyroch rokoch v AHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose oznámilo meno nového trénera. Pôjde o jeho premiéru v NHL