Naštartoval Slafkovského, Rusko je hypotéza. Takáč pokračuje ako klenot Slovana

Samuel Takáč v drese HC Slovan Bratislava.
Samuel Takáč v drese HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|9. sep 2022 o 14:30

Chcem byť sám sebou a pomáhať tímu, vraví.

"Pozerám dokument o Luisovi Figovi. Som fanúšik Realu Madrid," vraví počas letu do Tampere útočník Slovana SAMUEL TAKÁČ.

Jeden z najlepších hráčov slovenského majstra i celej ligy urobil za posledné mesiace veľký kariérny skok. Upísal sa Slovanu na dlhšie obdobie, získal s ním majstrovský titul a s národným mužstvom vybojoval na olympiáde v Pekingu bronzovú medailu.

Kvalitu chce ukázať aj v Lige majstrov, kde má bratislavský tím i v tejto sezóne veľmi náročných súperov.

Pristihli sme vás pri sledovaní dokumentu o futbale. Zvyknete ich sledovať pri dlhších presunoch pravidelne?

Záleží aj od času, kedy ideme. Ak na obed, to si skôr zdriemnem. Čakám akurát na jedlo, tak som si ešte zapol dokument. Potom si oddýchnem. Po zápasoch zvyknem čítať alebo si pozriem nejaký seriál.

Ste veľký fanúšik futbalu?

Áno. Najmä Realu. Je zaujímavé vďaka dokumentu sledovať zákulisie Figovho prestupu z Barcelony do Madridu. Keď sa to udialo, mal som desať rokov. Už vtedy som držal palce Galacticos.

Real vyhral v poslednej sezóne Ligu majstrov. Sledovali ste jeho zápasy?

Skôr len cez výsledky, mám malú dcéru, radšej som voľný čas trávil s ňou. Pred pár dňami som si však pozrel, ako Real vyhral v Glasgowe nad Celticom. Veľmi dobrý zápas.

Spomínate éru Galacticos. Koho ste z nej mali najradšej?

Ronalda. Myslím, samozrejme, brazílskeho. Je to môj športový vzor.

Čím vás zaujal?

Zakončením, kvalitou hry. Bol obojnohý. Útočníkov má každý rád, vždy sa mi páčil. Na brazílsky futbal bola v tom čase radosť pozerať.

Pri zisku titulu majstrov sveta v roku 2002 zaujal Ronaldo svet netradičným účesom. Nekopírovali ste ho vtedy?

(smiech) Mal som vtedy jedenásť rokov, zvykli sme sa vyblázniť s vlasmi, ale tak ako on som to nemal. Ale fičal vtedy strih, že sme si ako chalani vystrihali hlavu a nechali si len dlhú ofinu. Mám aj fotky z toho obdobia.

Potom prišiel David Beckham s čírom a kopírovali sme zas jeho. Títo hráči udávali trendy.

Boli ste niekedy v Madride na futbale?

Nie. Viackrát som to mal v pláne, ale zatiaľ to nevyšlo. Bol som neraz v Prahe na futbale, keď hrala Sparta v pohároch. No a počas pôsobenia vo Francúzsku som chodieval na Lyon. Pevne však verím, že na Real v dohľadom čase pôjdem. Špeciálne sa chcem pozrieť na ďalšieho top útočníka súčasnosti Karima Benzemu.

Francúz je top útočník v kráľovskom veľkoklube, o vás sa to dá povedať v storočnicovom Slovane. Pred pár dňami ste predĺžili kontrakt. Aké boli rokovania?

Zmluvu som mal na dva roky. Po majstrovstvách sveta som už mal ideu, že by som rád zostal v Bratislave dlhšie. Všetko sa riešilo možno mesiac, dva, ale nebolo to nič komplikované. Podpísal som na ďalšie dva roky s opciou. Som rád, v Bratislave sa cítim dobre.

Nemali ste ponuky zo zahraničia?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Naštartoval Slafkovského, Rusko je hypotéza. Takáč pokračuje ako klenot Slovana