Stál za príchodmi Oremusa či Šutova. Slovan ukončil spoluprácu so športovým riaditeľom

Rostislav Dočekal.
Rostislav Dočekal. (Autor: TASR)
TASR|30. aug 2024 o 17:28

K rozhodnutiu prišlo po vzájomnej dohode.

BRATISLAVA. Hokejový klub Slovan Bratislava ukončil spoluprácu so športovým riaditeľom Rostislavom Dočekalom.

K rozhodnutiu prišlo po vzájomnej dohode, Dočekal končí k 31. augustu. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Šesťdesiatdvaročný funkcionár prišiel do Slovana pôvodne na pozíciu športového manažéra v priebehu sezóny 2022/23 po tom, čo Miroslav Lažo prijal funkciu generálneho sekretára Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Dočekal po ňom prevzal post športového riaditeľa Modrých krídiel a mužstvo doviedol spolu na 6. miesto po základnej časti druhej najvyššej súťaže.

V októbri po odvolaní Ota Haščáka z funkcie športového riaditeľa dočasne do konca sezóny prevzal jeho kompetencie.

Dočekal stál za príchodom súčasného hlavného trénera Petra Oremusa do Slovana v decembri minulého roku.

Po zmenách v hráčskom kádri sa mu podarilo s mužstvom prebojovať z predposledného 11. miesta krátko až na 5. priečku po skončení základnej časti. V play-off vypadli "belasí" už vo štvrťfinále s Košicami.

V lete doviedol Dočekal do Slovana napríklad členov širšieho reprezentačného kádra Patrika Bačika a Borisa Brincka či kazašského reprezentačného gólmana Andreja Šutova.

Pred angažmánom v Slovane pôsobil Dočekal na manažérskych postoch v českých hokejových kluboch, najdlhšie v Znojme, ale aj v Komete Brno, Karlových Varoch, Kladne a Litvínove.

Na Slovensku pôsobil v kluboch Skalica, Lev Poprad a Bratislava Capitals. Skúsenosti získal aj ako skaut a asistent trénera v nemeckom Ingolstadte alebo Vienna Capitals.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Stál za príchodmi Oremusa či Šutova. Slovan ukončil spoluprácu so športovým riaditeľom