Pardubice pred sezónou zbroja, tím posilní aj kapitán majstrov sveta

Kapitán českého tímu Roman Červenka sa raduje z gólu v zápase proti Nórsku na MS 2024.
Kapitán českého tímu Roman Červenka sa raduje z gólu v zápase proti Nórsku na MS 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. júl 2024 o 21:35

Pardubice získali ďalšiu zvučnú posilu.

BRATISLAVA. V predošlej extraligovej sezóne im tesne ušiel titul, keď v napínavej sedemzápasovej finálovej sérii podľahli hráčom Třinca.

Do sezóny vstupovali s najvyšším rozpočtom, vyhrali základnú časť, ale napokon neukončili 14-ročné čakanie na zisk titulu. 

Zdá sa však, že trpká porážka vedenie HC Dynamo Pardubice ešte viac nakopla a pred novou sezónou skladá na pohľad ešte silnejšie mužstvo. 

Po Jiřím Smejkalovi, ktorý 20 zápasov odohral v NHL v drese Ottawy, prichádza kapitán mužstva, ktoré v máji triumfovalo na MS. Po ôsmich sezónach strávených vo Švajčiarsku sa vracia do Česka Roman Červenka.

"Do tímu prinesie obrovské skúsenosti z veľkých zápasov. Verím, že fanúšikom aj celej extralige dá návrat českej hokejovej ikony ďalší dôvod chodiť na Dynamo," povedal Petr Dědek, majiteľ Dynama Pardubice.

VIDEO: Odkaz Romana Červenku fanúšikom Pardubíc

Okrem dvoch zlatých medailí z MS v hokeji (2010 a 2024) získal Červenka titul so Slaviou Praha (2008) a tiež v drese Petrohradu získal Gagarinov pohár (2005).

V Pardubiciach sa stretne aj s ďalšími svetovými šampiónmi z Prahy - s parťákom z útoku Lukášom Sedlákom a obrancom Liborom Hájkom.

"Dlhodobo patrí k najlepším českým hokejistom. Je veľmi skúseným hokejistom a prirodzeným lídrom. Skrátka je to hráč, ktorého by chcel v tíme každý. 

Na nedávnych MS jednoznačne dokázal, že aj v pokročilejšom veku stále patrí medzi špičku. Som veľmi rád, že ho teraz máme v našom drese," doplnil športový riaditeľ klubu Petr Sýkora.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Pardubice pred sezónou zbroja, tím posilní aj kapitán majstrov sveta