Brankár Vegas mal podstúpiť operáciu. Tréner o tom nevie, čaká ho na tréningu

Robin Lehner.
Robin Lehner. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|23. apr 2022 o 06:50

Situácia okolo Robina Lehnera je nejasná.

VEGAS. Brankár Vegas Golden Knights Robin Lehner už podľa niekoľkých renomovaných novinárov v tejto sezóne neodchytá ani jeden duel. Mal podstúpiť vážnu operáciu.

Emily Kaplan z ESPN v piatok informovala, že televízia od svojich zdrojov získala informáciu o Lehnerovom zdravotnom stave. Švédsky brankár mal ísť pod nôž pre zranenie kolena.

Koleno ho trápi od ôsmeho marca. Zranenie si privodil v dueli proti Philadelphii, po ktorom pauzoval takmer mesiac. Snažil sa dostať sa späť do hry bez chirurgického zákroku, no vraj to nie je možné.

Výrok Kaplanovej, ktorý neskôr prebrali aj ďalšie vážené novinárske mená, ale dementoval tréner Golden Knights Pete DeBoer. Vravel, že o žiadnej operácii nevie, Švédovi dal deň voľna a v sobotu ho očakáva na tréningu.

Vyústenie situácie zatiaľ nie je známe. "Zlatí rytieri" o svoju jednotku prísť nechcú, zvlášť v tomto období, keď stále bojujú o postup do play off. Do konca základnej časti odohrajú ešte štyri duely.

Tridsaťročný Lehner odchytal v prebiehajúcom ročníku 44 zápasov, vyhral 23, z toho jeden bez inkasovaného gólu. Za svoj chrbát priemerne púšťal 2,83 gólu na zápas pri 90,7-percentnej úspešnosti zákrokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Vegas mal podstúpiť operáciu. Tréner o tom nevie, čaká ho na tréningu