Na Réwaya nemôže povedať krivé slovo. Zväz nerešpektuje názor klubov, hovorí Ľupták

Róbert Ľupták.
Róbert Ľupták. (Autor: Viktor Zamborský)
SITA|5. jún 2024 o 15:33

Majiteľ HK 32 Liptovský Mikuláš by si prial dosiahnuť s klubom väčší úspech.

BRATISLAVA. Hokejisti Liptovského Mikuláša boli príjemné prekvapenie uplynulého extraligového ročníka.

Výraznejší úspech síce nezaznamenali, ale aj desiate miesto po základnej časti a tesná prehra v predkole play-off so Zvolenčanmi 2:3 na zápasy sa dá považovať za solídny výsledok pre klub, ktorý v nedávnom období trápili záchranárske práce.

"Sme spokojní, ale radi by sme sa posunuli vyššie ako v predchádzajúcom ročníku. Liga je ale veľmi vyrovnaná, preto by som nechcel dávať konkrétne vyhlásenia. Zostáva u nás tréner Juraj Faith. Veľa možností, čo sa týka slovenských trénerov nie je.

O to som radšej, že u nás bude ďalšie dva roky. Takisto je pozitívne, že sme udržali skoro všetkých Slovákov z kádra, okrem Aurela Nauša, ktorý podpísal zmluvu v Poprade," skonštatoval majiteľ klubu z Liptova Róbert Ľupták v rozhovore pre denník Šport.

Ľupták si želá klub na Liptove stabilizovať

Z jeho slov vyplýva, že v tíme zostáva aj útočník Martin Réway, ktorý bol v uplynulej sezóne s 39 bodmi tretí najproduktívnejší hráč mužstva a prvý spomedzi Slovákov.

"Áno, s Martinom sme boli maximálne spokojní, keď pauzoval, mal opodstatnené zranenia, ktoré sme spolu riešili. Nemôžem na neho povedať krivé slovo.“ povedal Ľupták o hráčovi s kontroverznou minulosťou.

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR)

Ľupták si želá stabilizovať klub na všetkých úrovniach, nielen na vrchole pyramídy v seniorskom áčku.

"Prvý rok bol ťažký, v klube bolo mnoho dlžôb, naši predchodcovia nechali po sebe spúšť. S pánom Kubačkom sme prebrali aj mládežnícky klub, v ktorom sme stabilizovali trénerov. Tiež tam musíme splácať dlhy.

Konečne však majú chlapci poriadnu letnú prípravu, všetky tímy majú minimálne dvoch trénerov. Snažíme sa, aby to v klube nadväzovalo a chlapci mali perspektívu. Plánujeme sa viac venovať mládeži a posunúť hráčov ďalej. Prácu sme sprofesionalizovali," vysvetlil prvý muž klubu z Liptova.

Rozhodovanie zväzu nie je normálne

Ľupták neobišiel ani tému nedávno odhlasovaného systému extraligy pre novú sezónu 2023/2024. Navonok sa nič nemení, posledný tím tabuľky po základnej časti bez baráže priamo zostúpi do nižšej súťaže, teda do SHL. Takto rozhodol výkonný výbor SZĽH.

"Najprv nám hovoria, aby sme si dali pracovné stretnutia a dohodli sa. Spravili sme to, súhlasila celá extraliga a polovica prvej ligy, aby sa vrátila baráž. Dokonca aj člen výkonného výboru pán Dušan Mráz povedal, že spravil kedysi chybu, keď zahlasoval za priamy postup a zostup.

Napriek tomu výkonný výbor o zmenách v prospech baráže nerozhodol. Iba sme strácali čas. O slovenskej extralige rozhoduje pár klubov prvej ligy, čo nie je normálne.

Je tiež smutné, akí ľudia sedia vo výkonnom výbore a rozhodujú o nás, čo investujeme do fungovania nemalé peniaze. Všetky extraligové kluby majú jeden názor a zväz ho nerešpektuje," dodal Ľupták.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na Réwaya nemôže povedať krivé slovo. Zväz nerešpektuje názor klubov, hovorí Ľupták