Čaká na prvý bod v sezóne, napriek tomu po ňom siahla Arizona

Kanadský útočník Riley Nash v drese tímu Tampa Bay Lightning.
Kanadský útočník Riley Nash v drese tímu Tampa Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. jan 2022 o 22:46

V tejto sezóne nastúpi Nash už za tretí klub.

ARIZONA. Riley Nash sa druhýkrát v sezóne ocitol na waivers listine a druhýkrát si ho odtiaľ niekto vybral. Pred mesiacom sa stal nepotrebný pre Winnipeg Jets, čo využila Tampa Bay, toho času zápasiaca so zraneniami a absenciami.

Lightning sa ale z covid protokolu vracia útočník Anthony Cirelli a už v dnešnom zápase proti Calgary by mal nastúpiť aj produktívny Rus Nikita Kučerov.

Služby skúseného centra teraz využije Arizona, ktorá s pätnástimi bodmi okupuje posledné miesto ako v tabuľke Západnej konferencie, tak celej ligy.

Nash môže Coyotes ponúknuť okrem skúseností aj dobrú defenzívnu hru a kvalitného hráča na buly. Úspešnosť vhadzovaní si totiž niekdajšia dvadsaťjednotka draftu drží v aktuálnej sezóne na hodnote 53 %.

Čím však zrejme neprispeje sú body. Na prvý zápis do štatistík v prebiehajúcej sezóne totiž aj po 25 odohraných zápasoch stále čaká.

Na vydarenú sezónu 2017/2018 v drese Bostonu, kedy zaznamenal 41 bodov za 15 gólov a 26 asistencií, sa Nashovi v posledných rokoch nadviazať nepodarilo. Významne mu pritom tiež poklesla úspešnosť streľby.

Rodák z Alberty, ktorý okrem centra zvláda aj hru na krídle, má zmluvu do konca sezóny a jeho plat je na úrovni ligového minima, teda 750-tisíc dolárov.

Počas takmer 650 zápasov v NHL vrátane play-off nazbieral Riley Nash 180 bodov za 65 gólov a 115 asistencií. Väčšina z nich však prišla v ranných fázach kariéry.

Od prestupu do Columbusu v lete 2018 zapísal v 204 stretnutiach iba 33 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čaká na prvý bod v sezóne, napriek tomu po ňom siahla Arizona