Po Cehlárikovi je pozitívny aj ďalší hráč. Háščák: Neprepadáme panike

Michal Krištof.
Michal Krištof. (Autor: Hockey Slovakia/Andrej Galica)
Sportnet|1. feb 2022 o 14:09

Väčšina hokejistov odcestuje do dejiska ZOH v stredu.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia, ktorá sa chystá na olympijský turnaj v Pekingu, má ďalší pozitívny prípad. Po útočníkovi Petrovi Cehlárikovi mal pozitívny test na covid-19 aj Michal Krištof. 

"Jeho nálož infekčnosti je celkom uspokojivá. Budeme ho sledovať ďalej, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," povedal asistent generálneho manažéra Otto Haščák. Pozitívny výsledok mal opäť aj Cehlárik.

"Tým, že sú to dvaja hráči, ktorí patria ku kľúčovým, sme trpezliví a budeme sledovať, ako sa situácia s nimi vyvinie. Neprepadáme panike, ak by sa to nezlepšovalo, zavoláme náhradníkov," dodal Haščák.

Vyššie hodnoty vírusu mal aj obranca Mário Grman a zostáva v izolácii. Pozitívny test na covid-19 mal aj tréner brankárov a člen realizačného tímu Ján Lašák.

"Je ťažké nahradiť hráča, ako je Peter Cehlárik. Hral výborne na vlaňajších majstrovstvách sveta i v olympijskej kvalifikácii. Navyše je skvelý aj v kabíne. Ak s ním nebudeme môcť počítať, dostanú šanci iní hokejisti. Uvažujeme o možných náhradníkoch, rozprávame sa o Róbertovi Lantošim či Adamovi Liškovi, ktorí by sa mohli pripojiť k tímu. Som si istý, že nájdeme niekoho, kto by vedel hrať v útoku s Marekom Hrivíkom," reagoval na situáciu tréner reprezentácie Craig Ramsay.

Napriek správam o pozitívnych výsledkoch je situácia v tíme podľa neho pokojná: "Boli sme v blízkosti Jána Lašáka, ale cítime sa zdravotne v poriadku. Musíme počkať na výsledky ďalších testov," dodal Ramsay.

Hokejisti absolvujú v utorok večer v Bratislave tréning a v stredu odcestujú do Pekingu.

Štvorica hráčov Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Branislav Konrád a Peter Čerešňák, ktorých čakajú v utorok zápasy v českej extralige, odcestuje do Pekingu neskôr.

Nominácia Slovenska na ZOH 2022

Brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (Kometa Brno), Branislav Konrád (HC Olomouc).

Obrancovia: Mário Grman (HPK Hämeenlinna), Martin Gernát (HC Lausanne), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec), Marek Ďaloga (Kometa Brno), Peter Čerešňák (HC Plzeň), Šimon Nemec (HK Nitra), Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk), Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds).

Útočníci: 
Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce), Adrián Holešinský (HK Nitra), Peter Zuzin (HKM Zvolen), Libor Hudáček (Dinamo Minsk), Tomáš Jurčo (Barys Nur-Sultan), Peter Cehlárik (Avangard Omsk), Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod), Juraj Slafkovský (TPS Turku), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Michal Krištof (Kometa Brno), Kristián Pospíšil (HC Davos), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav).

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»ZOH Peking 2022»Po Cehlárikovi je pozitívny aj ďalší hráč. Háščák: Neprepadáme panike