Bývalého hráča NHL obvinili zo sexuálneho zneužívania. Priznal sa

Reid Boucher bol obvinený zo sexuálneho zneužitia maloletej.
Reid Boucher bol obvinený zo sexuálneho zneužitia maloletej. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|16. jan 2022 o 07:33

Reid Boucher čelí vážnemu obvineniu.

JAROSLAVĽ. Hráč Lokomotivu Jaroslavľ z KHL Reid Boucher čelí obzvlášť závažnému obvineniu zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby.

Malo by ísť o dnes 23-ročnú ženu, ktorá v tom čase mala dvanásť rokov. Bola členkou jeho tzv. billet family, ktorá sa oňho starala počas jeho pôsobenia v americkom národnom vývojovom programe.

Boucher sa k vine priznal.

Pôvodne mu hrozilo až 25 rokov väzenia, jeho trest však po priznaní a s prihliadnutím na fakt, že bol v dobe jeho spáchania neplnoletý, bude miernejší.

Navyše, po uplynutí nebude informácia o jeho skutkoch zverejnená vo verejných záznamoch. S tým podľa Detroit Free Press nie je spokojná obeť.

Alkohol a drogy

Sudca mal prihliadať na fakt, že od činu uplynulo už mnoho času. Obeť, ktorej identita nebola zverejnená, však necíti spravodlivosť.

Potvrdila, že správanie Bouchera jej v minulosti spôsobilo traumu. Počas desiatich rokov si prešla všeličím - spomienky potláčala alkoholom či drogami.

Na Bouchera si spomína ako na spoločenského človeka. V ich dome bývalo niekoľko hokejistov, on si k jej rodine našiel cestu najrýchlejšie.

Čoskoro sa jej jeho správanie prestalo páčiť.

Mal jej púšťať piesne so sexuálnym podtónom, hovoriť jej o svojom sexuálnom živote, štekliť ju proti jej vôli, ťahať ju po koberci, až kým si nespálila kožu či vyzliecť si košeľu a zobudiť ju tak, že ju ňou udieral.

Všetko odštartovali videá

Najhoršie spomienky má poškodená na dni po tom, čo hokejista objavil jej videá. Natáčala samú seba, ako tancuje, na mamin počítač.

Zavolal ju do svojej izby a začal sa jej posmievať a vyhrážať, že dané videá zverejní na internet. Potom jej mal ukázať miesta, kam si v izbe ukrýval alkohol. Následne na ňu podľa výpovede mal tlačiť, aby alkohol požila.

Potom obrátil konverzáciu na sex. Vtedy ju po prvý raz zneužil, keď ju vyhrážkami donútil k orálnemu sexu. Tento čin sa zopakoval ešte raz, v iný deň, keď sa jej vyhrážal, že povie ostatným o ich prvom styku.

Dievča malo v tom čase dvanásť rokov, teda o štyri roky menej než je veková hranica legálnosti pohlavného styku v štáte Michigan, kde žila.

Kontaktovali aj americký hokejový zväz

Po čase bol Reid Boucher z domu vysťahovaný. Dievča o niektorých skutočnostiach povedalo priateľom. Jeden z nich sa o tom porozprával so svojimi rodičmi, ktorí následne kontaktovali americký hokejový zväz.

Bouchera obvinili z toho, že skrýva alkohol, a v e-maili písali aj o incidente s kobercom. Boucher v dome býval do marca 2011.

Scott Monaghan, v súčasnosti asistent výkonného riaditeľa rozvojového programu USA, v roku 2021 povedal polícii, že si spomína na to, že Bouchera z domu vysťahoval, ale na vážnosť situácie si nepamätá.

Poškodená pred rodičmi popierala sexuálne zneužitie zhruba do svojich pätnástich rokov, keď sa u nej prejavili psychické problémy a závislosti. Dennodenne pila alkohol, užívala Xanax a mala poruchy s prijímaním potravy.

Súdny proces sa začal takto neskoro z toho dôvodu, že sa posledných desať rokov dávala psychicky do poriadku.

Boucher bol v roku 2011 draftovaný vo štvrtom kole klubom New Jersey Devils. V NHL odohral 133 zápasov so ziskom 42 bodov (20+22). Okrem New Jersey pôsobil aj v Nashville a Vancouveri. Od ročníka 2020/21 pôsobí v KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bývalého hráča NHL obvinili zo sexuálneho zneužívania. Priznal sa