Po odchode kapitána musia zabrať hviezdičky. Hughes a Pettersson chcú byť lídri

Obranca Vancouveru Quinton Hughes.
Obranca Vancouveru Quinton Hughes. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. feb 2023 o 07:28

Obidvaja mladíci si uvedomujú, že sa dostali do novej situácie.

VANCOUVER. Kto nahradí Bo Horvata na poste kapitána Vancouveru Canucks? Bývalý by si vybral Eliasa Petterssona.

Bez ohľadu na kapitánske "céčko" stojí pred Švédom i pred jeho spoluhráčom Quintonom Hughesom dôležitá úloha. Potrebujú prebrať v šatni aj na ľade viac zodpovednosti ako predtým.

Kapitán Horvat totiž odišiel v rámci výmeny do New Yorku Islanders. Doteraz sa od neho učili ako asistenti, teraz musia zúročiť nadobudnuté vedomosti.

"Nikdy som nebol najhlučnejší," povedal Hughes Iainovi MacIntyrovi zo Sportsnetu. "Vždy som rešpektoval chalanov, ktorí sú v lige oveľa dlhšie ako ja a videli oveľa viac. Ale zároveň sme s "Peteym" dobrí hráči a musíme robiť veci ako lídri, inak sa tím nikam nepohne."

Hughes vie, že ich čaká ťažká úloha, no už roky pracuje na tom, aby ju zvládol.

"Už predtým sme sa s (generálnym manažérom) Patrikom Allvinom rozprávali o tom, že sa snažím vyvíjať ako človek, ako hráč, ako spoluhráč a ako líder a snažím sa pozdvihnúť skupinu zvnútra. Myslím si, že to je moja a "Peteyho" úloha, aby sme sa sami neustále zlepšovali v každom aspekte nášho života."

Hughes patrí k produktívnym obrancom. Jeden zo slávneho tria bratských talentov má po 45 dueloch v tejto sezóne na konte 45 bodov. Je druhým najproduktívnejším hráčom aktuálnej zostavy práve po Eliasovi Petterssonovi, ktorý už zvládol pozbierať 59 bodov.

"Myslím, že ja a Quinn chceme viac," povedal Pettersson. "V prvom rade sa sústredíme na hokej a na to, aby sme hrali dobre, ale samozrejme chceme, aby z nás vyrástli lídri. Naším cieľom je ísť príkladom, stanoviť štandard, ukázať, ako sa to má robiť."

S takýmto nastavením žijú obaja od draftu. "Kosatky" ich s vidinou toho, že budú kľúčovými postavami mužstva, draftovali z piateho resp. siedmeho miesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po odchode kapitána musia zabrať hviezdičky. Hughes a Pettersson chcú byť lídri