Vyhlásime konkurz na strelca, hovorí Bokroš. Šatan takú prehru nečakal

Ernest Bokroš po finále.
Ernest Bokroš po finále. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2022 o 10:22

Žilina natiahla sériu výhier na číslo 22.

PREŠOV. Hokejisti Prešova vo finálovom zápase Slovenského pohára nezúročili domáce prostredie a výkonom nevystúpili z vlastného tieňa z nedávnych extraligových zápasov.

Lídrovi druhej najvyššej súťaže Vlci Žilina podľahli hladko 1:6 a nezískali prvú trofej v krátkej histórii klubu.

Zverenci Ernesta Bokroša chceli využiť prítomnosť divákov v domácom prostredí, ktoré získali po tom, čo sa predstavitelia klubov dohodli na odohratí finálového zápasu na prešovskom štadióne.

Na východ zamierila aj skupina fanúšikov hostí, no väčšina zo 787 divákov očakávala triumf domáceho extraligistu nad rozbehnutým favoritom SHL. Opak bol však pravdou.

Sklamaný Bokroš

"Som sklamaný z toho, že nedokážeme dať v extralige, ale ani pohárovom finále, viac ako jeden gól. Mali sme sedem presiloviek, ale žiadnu sme nevyužili. Dnes to bola úplná frustrácia v podaní mojich hráčov," konštatoval Ernest Bokroš.

Prehru rozdielom triedy utrpeli napriek tomu, že súpera prestrieľali 41:27. "Aj my sme dnes chceli vyhrať. Keď sme dostali prvý gól, tak som na niektorých hráčoch videl, že znervózneli. To ešte nemuselo nič znamenať a bolo to len o nás, akú hru predvedieme.

Na snímke gól na 1:2, hore brankár Stanislav Škorvánek (Žilina) dole Albert Michnáč (Prešov).
Na snímke gól na 1:2, hore brankár Stanislav Škorvánek (Žilina) dole Albert Michnáč (Prešov). (Autor: TASR)

Trápime sa v koncovke a asi vyhlásime konkurz na strelca. Jednoducho nemáme hráčov, ktorí by dávali góly a je jedno, či je to v hre piatich proti piatim alebo v presilovke.

K spokojnosti a lepším výsledkom nám chýbajú rozdieloví hráči, ktorí nám zabezpečia produktivitu. Dnes sa potvrdilo to, čo si myslím. V lige rozhodujú brankári a cudzinci. A tí nás momentálne neťahajú. A Slováci ako napríklad Janko Sýkora sa tiež trápia," zdôraznil Bokroš.

Šatan bol prekvapený

Žilinčania cestovali na finálový zápas do Prešova s cieľom predĺžiť dlhočiznú 21-zápasovú víťaznú sériu.

Do nej patrí 20 stretnutí v Slovenskej hokejovej lige (SHL) a aj odvetný semifinálový duel Slovenského pohára, ktorý v Košiciach vyhrali 6:1.

Sebavedomie zo SHL si preniesli aj na ľad extraligistu, ktorému strelili štyri góly v presilovkách.

"Je to výborný pocit. K finálovému zápasu sme pristúpili zodpovedne, dôsledne sme sa naň pripravili. Dnes išli niektorí hráči až za hranicu svojich možností a prejavilo sa to na výsledku. Presvedčili sme sa, že tvrdá každodenná práca prináša ovocie.

Ešte sa však môžeme zlepšovať, pretože napriek víťazstvu tam boli chyby, ktoré by nás v ďalšom priebehu sezóny mohli stáť dôležité víťazstvá, prípadne postup," poznamenal tréner Stanislav Škorvánek.

Finále v Prešove naživo sledoval aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.

Ani on nečakal také jednoznačné víťazstvo tímu z nižšej súťaže: "Samotný výsledok je prekvapenie, keďže domáci boli v pozícii favorita. Žilinčania však boli odhodlaní vyhrať a ukázali, že majú ambície postúpiť do extraligy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Vyhlásime konkurz na strelca, hovorí Bokroš. Šatan takú prehru nečakal