Banská Bystrica predĺžila zmluvy so štvoricou hráčov, klub chce podporovať mladých

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica sa tešia po strelenom góle.
Hokejisti HC 05 Banská Bystrica sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR)
TASR|28. feb 2024 o 21:43

Pre Rastislava Gašpara to bude už tretia sezóna v drese Bystrice po návrate z HC Slovan Bratislava.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejový klub HC '05 Banská Bystrica sa dohodol na predĺžení zmlúv so štvoricou svojich hráčov.

Pod Urpínom budú aj v sezóne 2024/2025 pôsobiť útočníci Ján Petriska, Roman Faith, Rastislav Gašpar a Adam Stránský, na ktorých si vedenie klubu uplatnilo ročnú opciu.

Pre Gašpara to bude už tretia sezóna po návrate z HC Slovan Bratislava, v tej prebiehajúcej má na svojom konte v 36 zápasoch 20 bodov (14+6).

"Som rád a veľmi vďačný, že môžem byť súčasťou môjho materského klubu aj budúcu sezónu.

Sme tu super partia, čo je za mňa základ a verím, že sa nám podarí dosiahnuť tie najvyššie ciele, čím je pre mňa vysnívaný titul v rodnom meste," povedal.

"Rasťa netreba nejak obzvlášť predstavovať, je to domáci hráč a jeho hokejové kvality sú známe.

Teší ma, že od jeho príchodu do tímu urobil pokrok, dostáva sa do najlepšieho hokejového veku a má stále priestor na výrazné zlepšenie, aby mohol patriť k lídrom v celkovom bodovaní v lige.

Čo sa týka rozhodnutia využiť opcie v zmluvách na troch mladých hráčov, odráža to aj náš cieľ podporovať mladých ambicióznych hráčov a zároveň plánovať dlhodobo.

Títo traja útočníci preukázali počas sezóny, že majú perspektívu a verím, že dokážu výrazne prispieť k našim budúcim víťazstvám," povedal pre klubový web športový manažér Ľuboš Pisár.

Štyria útočníci tak doplnili banskobystrických rodákov Tomáša Matouška a Andreja Bíreša, ktorí majú zmluvy do konca sezóny 2024/2025, a tiež brankára Eugena Rabčana, ktorý sa dohodol na spolupráci 2+1.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banská Bystrica predĺžila zmluvy so štvoricou hráčov, klub chce podporovať mladých