Slovan má problémy a Nitra ponúka už len zlé a horšie správy (power ranking)

Momentka zo zápasu Slovan - Banská Bystrica.

Slovan má problémy a Nitra ponúka už len zlé a horšie správy (power ranking)

Momentka zo zápasu Slovan - Banská Bystrica. (Autor: TASR)
Momentka zo zápasu Slovan - Banská Bystrica.
Momentka zo zápasu Slovan - Banská Bystrica. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|14. dec 2022 o 10:15

Pozrite si power ranking Ondreja Rusnáka.

Pred reprezentačnou prestávkou sa Tipos extraliga prehupla do svojej druhej polovice. V akej forme tímy vstupujú do Vianočného obdobia sa dočítate v tradičnom Power rankingu.

Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V – výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P – prehra).

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

1. Zvolen (V, V, V, V), ↑ 3 pozície

Nový líder Tipos extraligy ťahá sériu šiestich výhier za sebou. V troch z nich dokázali poraziť súpera na nulu a o prsia predbehli Košice v Power rankingu.

Impozantným na posune Zvolena smerom hore je fakt, že bryndziarom sa zranila pätica nosných útočníkov (Sideroff, Zuzin, Hecl, Kašlík, Šiška) a aj tak odchádzajú zo zápasov po 60 minútach s tromi bodmi.

Tím Petra Oremusa maródka zomkla najmä v defenzíve a súperom dávajú málo šancí na skórovanie. Bojovnosť a disciplína zdobí tento tím. Na aktuálny Zvolen sa oplatí chodiť pozerať! 

Čo je power ranking

V slovenskom preklade rebríček sily je v zámorí častý ukazovateľ aktuálnej sily tímov, ktorý zahŕňa postavenie v tabuľke, posledné výsledky, formu kľúčových hráčov a trendy, ktorým smerom sa jednotlivé tímy uberajú.

Power ranking z 24. októbra nájdete tu
Power ranking z 8. novembra nájdete tu
Power ranking z 29. novembra nájdete tu

2. Košice (V, Ppp, V, V), ↓ 1 pozícia

Košice prišli o prvé miesto v rankingu pre zápas s Michalovcami. V piatkovom zápase si nechali streliť dva góly v závere, keď Zemplínčania hrali už s odvolaným brankárom, a potom prehrali aj nájazdovú lotériu.

Oceliari sa na víťaznú vlnu vrátili v zápase s trápiacou sa Nitrou a tak platí, že Košice sú stále tímom na tabuľkovom vzostupe, napriek ich poklesu v Power rankingu o jedno miesto.

3. Michalovce (Vpp, P, Vpp, V), = bez zmeny

Líšky z východu sa správajú presne ako zviera v ich znaku, prefíkane. Pekne potichučky si zbierajú bod za bodom a už klepú na dvere prvej štvorky. Za posledných 18 zápasov, len dva krát našli premožiteľa v riadnom hracom čase.

Podobne ako v minulom rebríčku, aj teraz platilo, že Michalovce sú tímom s najviac vyrovnanými zápasmi v lige. V tomto smere nezostali svojmu menu nič dlžné a v sledovanom decembrovom období, všetky štyri zápasy skončili rozdielom jedného gólu. Tri z nich v prospech tímu z východu Slovenska.

4. Slovan Bratislava (P, V, Ppp, V, P), ↓ 2 pozície

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan má problémy a Nitra ponúka už len zlé a horšie správy (power ranking)