Košice sa štverajú hore ako šerpa a nájdu na Liptove ropu? (power ranking)

Hokejisti HC Košice po víťazstve nad Spišskou Novou Vsou.

Košice sa štverajú hore ako šerpa a nájdu na Liptove ropu? (power ranking)

Hokejisti HC Košice po víťazstve nad Spišskou Novou Vsou. (Autor: TASR)
Hokejisti HC Košice po víťazstve nad Spišskou Novou Vsou.
Hokejisti HC Košice po víťazstve nad Spišskou Novou Vsou. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|29. nov 2022 o 08:00

Pozrite si power ranking Ondreja Rusnáka.

Pravidelná rubrika si pripisuje tretí diel tejto sezóny. Čo najzaujímavejšie sa stalo za posledné dva týždne v Tipos extralige nájdete v Power rankingu. 

Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V - výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P- prehra).

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

1. Košice (V, V, P, V, V), = bez zmeny

Košice si obhájili prvú priečku v Power rankingu a sú stále tímom s najlepšou formou. Od októbra prehrali z 18 zápasov len tri. Od reprezentačnej prestávky si oceliari zgustli na Trenčíne, všetkých tímoch z okolia Tatier a jedinú prehru si odniesli z Nových Zámkov. 

Oceliari sa šplhajú sa vrchol tabuľky rýchlosťou nepálskeho šerpu. Výrazne im k tomu dopomáha aj návrat útočníka Denisa Paršina a výborný úvod v košickom drese od brankára Jaroslava Janusa. Ten za tri zápasy vyťahoval puk z bránky len trikrát. Spolu s Dominikom Riečickým vytvoril jednu z najlepších dvojičiek v bránkovisku.

Najväčším návratom pre Košice je však ich návrat na „rodnú hruď“ do Steel arény. Zatiaľ sú v nej výsledkovo 100% a už v utorok privítajú Slovan Bratislava. Očakáva sa skvelý hokej a najvyššia návšteva sezóny.

Na zápas nastúpia oceliari v špeciálnych dresoch, ktoré následne pôjdu do dražby. Výťažok z nej pôjde obrancovi Slovana Jurajovi Valachovi, ktorého syn Jerguš od narodenia bojuje so zdravotným hendikepom.

Starostlivosť a liečba malého bojovníka stojí jeho otca nemalé peniaze. Človečina v priamom prenose. Klobúk dole Košice!

2. Slovan Bratislava (V, Ppp, V, V, P), ↑ 3 pozície

Slovan nepodáva v poslednej dobe výkony z ktorých by sme mali padať na zadok. Záhadou je, že aj tie stačili na to, aby sa dostal opäť na čelo tabuľky. To je hlavný dôvod, prečo je hneď za Košicami v rankingu.

Vzájomný zápas s lídrom tohto rebríčka ukáže, kto aktuálne výkonnostne vládne extralige. Ján Pardavý ako tréner Slovana zažil svoju prvú prehru proti „svojim“, keď na nájazdy prehrali belasí s ufónmi, ehm teda Duklou Trenčín.

Začína byť zvykom, že Pardavý na pozápasových tlačových konferenciách vlastný tím skôr „ďžube“ a súperov naopak chváli. Za zmienku stoja výkony Daniila Fominycha, z ktorého sa pomaličky stáva reprezentačný materiál. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice sa štverajú hore ako šerpa a nájdu na Liptove ropu? (power ranking)