Východ baví hokejovú extraligu. V dobrom aj zlom (power ranking)

Radosť hokejistov HC Košice.
Radosť hokejistov HC Košice. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|8. nov 2022 o 11:45

Pozrite si power ranking Ondreja Rusnáka.

Dva týždne v Tipos Extralige rýchlo ubehli a máme tu ďalší Power ranking. V tabuľke sily tímov sa to pekne premiešalo a obidva konce opanovali tímy z východu. Celkovo je liga vyrovnaná ako už dávno nie. Medzi 5. a 12. miestom je rozdiel len ôsmich bodov.

Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V - výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P- prehra).

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

1. HC Košice (Vpp, V, V, Vpp) + 5 miest

Oceliari sú jediným tímom, ktorý vyhral všetky svoje zápasy za posledné dva týždne a právom figurujú na vrchole rebríčka. V celkovej tabuľke sú síce piati, ale výrazne už zmazávajú straty, ktoré nadobudli počas prvých extraligových kôl. Vtedy sa azda košickí hokejisti iba spamätávali zo šoku a straty pohodlia Steel arény.

Najimpozantnejší výkon podali koncom októbra v Bratislave. Pred najvyššou návštevou sezóny (5032 divákov), Košičania výkonom belasých strčili do zadného vrecka a odniesli si na východ dva body za výhru v predĺžení.

Najlepším hráčom bol čerstvý nominant na Nemecký pohár, brankár Dominik Riečický, ktorý v štyroch zápasoch dostal len päť gólov.

2. HC Nové Zámky (Ppp, P, V, V) – 1 miesto

Zdá sa, že Sibyla vyveštila Novým Zámkom len ružový október. V desiatom mesiaci roku zobrali z 27 možných bodov 23 a vyhupli sa nečakane na čelo tabuľky. To november je iná pesnička. Doterajšia šťuka v extraligovom rybníku prehrala proti dvom najhorším tímom, Trenčínu aj Liptovskému Mikulášu.

Najväčšia zbraň, obávaná „one, two, three USA“ formácia zložená len z Američanov si dva zápasy ani neťukla. Dôležité je, aby Nové Zámky tento prepad zastavili včas a do Vianoc sa nestali kaprami k zemiakovému šalátu. Zatiaľ sa držia na čele tabuľky a preto sa prepadli len o jednu pozíciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Východ baví hokejovú extraligu. V dobrom aj zlom (power ranking)