Bývalý reprezentant si pripísal štyri body, jeho tím poskočil na druhé miesto

Patrik Lušňák.
Patrik Lušňák. (Autor: SITA)
Sportnet|9. jan 2024 o 20:55

Topoľčany skórovali až v záverečnej päťminútovke.

Tipos SHL - 30. kolo

Považská Bystrica - Topoľčany 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

Góly: 5. Volko (Vorona, Král), 19. Meszároš (Lušňák, Nahálka), 25. Rufati (Lušňák, Cíger), 55. Lušňák (Cíger, Nahálka), 60. Cíger (Lušňák) – 55. Plochotnik (Šachvorostov, Legalin), 58. Novák (Legalin, Šachvorostov)

Rozhodovali: Valachovič, Krist - Hajnik, Ščurka, vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 430 divákov.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Považskej Bystrice zvíťazili v zápase 30. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže nad Topoľčanmi 5:2.

V atraktívnom súboji mužstiev z horných priečok tabuľky sa zaskvela najmä prvá formácia domáceho tímu, keď až štyria jej hráči sa strelecky presadili.

Najproduktívnejším hráčom zápasu bol niekdajší slovenský reprezentant Patrik Lušňák, ktorý ku gólu na priebežných 4:1 pridal aj tri asistencie.

Považská Bystrica sa vďaka zisku troch bodov dostala pred Topoľčany na druhé miesto tabuľky. Na vedúcu Žilinu však stráca viac ako 20 bodov.

Hlasy po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Jakub Ručkay, tréner Považskej Bystrice: "Teší ma, že sme dokázali zvládnuť zápas a dostať sa na druhú priečku. Ešte viac som rád, že nastúpilo veľa juniorov. Či už na našej alebo súperovej strane. Chlapci si zastali svoje miesta a pre ich rozvoj sú takéto duely veľmi dôležité.

Som rád, že sme dnes získali tri body a verím, že duel sa páčil aj obom stranám fanúšikov. Na záver by som chcel poďakovať všetkým hráčom. Bol to skvelý výkon od obrany až po útok."

Vladimír Matejov, asistent trénera Topoľčian: "Na zápas sme sa snažili dobre pripraviť. O výsledku rozhodli už prvé dve tretiny, pretože sme málo strieľali a nedohrávali osobné súboje. Neboli sme schopní dať gól. V prvom dejstve sme síce mali niekoľko čistých gólových šancí, no napokon sme inkasovali ako prví.

Do poslednej tretiny sme šli s cieľom čo najskôr skorigovať stav. Náš gól na 1:3 však prišiel dosť neskoro. Domáci vyhrali zaslúžene. Od polovice dueli sme navyše hrali len s piatimi obrancami, pretože ďalší sa nám zranil."

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Bývalý reprezentant si pripísal štyri body, jeho tím poskočil na druhé miesto