Bývalá trojka draftu sa má opäť sťahovať. Chcú ju v Los Angeles

Pierre-Luc Dubois.
Pierre-Luc Dubois. (Autor: Twitter / Winnipeg Jets)
Oh my Hockey|26. jún 2023 o 08:11

Zdá sa, že kalifornský klub vyhrá súboj s Montrealom.

WINNIPEG, LOS ANGELES. Pierre-Luc Dubois zrejme zažije druhý trejd v kariére. Informujú o tom viaceré médiá zo zámoria.

Podľa Mikea McIntyrea z Winnipeg Free Press sa má sťahovať do Los Angeles Kings. Winnipeg má od "kráľov" získať Gabea Vilardiho či Alexa Iafalla.

Pierre-Luc Dubois nechce zostať vo Winnipegu, no klub nemôže opustiť, keďže je stále obmedzene voľným hráčom. "Stíhačky" ho tak chcú predať tam, kde kupec dostane záruku, že Dubois chce podpísať a zostať.

Zotrvať v Los Angeles na dlhý čas by sa mu údajne páčilo. Aj preto sa momentálne zdá, že sa daný trejd napokon naozaj uskutoční.

Dvadsaťpäťročný Kanaďan si v minulom ročníku zarobil šesť miliónov dolárov. V 73 dueloch pozbieral 63 (27+36) bodov a bol štvrtým najproduktívnejším hráčom mužstva.

V roku 2016 sa stal trojkou draftu za Austonom Matthewsom a Patrikom Lainem. Práve za Laineho ho v sezóne 2020/21 vymenili z Columbusu.

Okrem kalifornskej organizácie mali o forvarda záujem aj Montreal Canadiens. Momentálne je však bližšie k výmene do Kings.

Ak by sa potvrdilo sťahovanie spomenutých mien, Jets by získali 23-ročného Vilardiho, ktorý vlani pozbieral 41 (23+18) bodov v 63 zápasoch a Alexa Iafalla, ktorý zaznamenal 36 (14+22) bodov v 59 dueloch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bývalá trojka draftu sa má opäť sťahovať. Chcú ju v Los Angeles