Oznámil, že je nespokojný a odchádza. Bývalý hráč NHL sa lúči s českým extraligistom

Peter Mueller.
Peter Mueller. (Autor: Profimedia)
Oh my Hockey|30. nov 2023 o 11:15

O svojej situácii oboznámil vedenie aj spoluhráčov.

OSTRAVA. Klub HC Vítkovice Ridera na oficiálnej webovej stránke uviedol, že sa lúči s americkým útočníkom Peterom Muellerom.

Hviezda posledných rokov v českej extralige sa rozhodla z vlastnej vôle. Na ukončení spolupráce sa s vedením dohodli počas interného pohovoru v pondelok.

"Peter Mueller sa niekoľkokrát vyjadril v tom zmysle, že nie je spokojný so svojím pôsobením u nás vo Vítkoviciach a nie je spokojný ani so životom v Ostrave v poslednom období a zmienil, že chce z tímu odísť. V nadväznosti na to sme sa dohodli na tom, že u nás už naďalej nebude pokračovať," uviedol športový riaditeľ Roman Šimíček.

Mueller o svojich pocitoch prehovoril aj pred spoluhráčmi.

"Peter Mueller nám v kabíne oznámil, že vo Vítkoviciach už pokračovať nechce a že chce byť vytrejdovaný niekam inam. Šokovalo nás to, ale ak to takto cíti, je to jeho voľba," vyjadril sa kapitán Dominik Lakatoš.

"My sme teraz v takej situácii, že musíme mať v kabíne hráčov, ktorí chcú bojovať za Vítkovice a chcú spoločne ťahať za jeden povraz a na ľade nechať maximum, aby sme sa konečne zdvihli. Ak tu niekto nechce byť a nechce tímovo pracovať, tak tu jednoducho nemá miesto."

Tridsaťpäťročný forvard pôsobil v klube sezónu a pol. Prišiel pred ročníkom 2022/23 z Komety Brno.

Prebiehajúca sezóna sa vyvíjala ako najhoršia v jeho kariére v Tipsport extralige, v ktorej hráva od roku 2018. V 17 dueloch zaknihoval 13 (6+7) bodov.

Mueller je známy aj z pôsobenia v NHL. Bol draftovaný ako ôsma voľba v roku 2006, za Phoenix, Colorado a Floridu odohral 297 zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Oznámil, že je nespokojný a odchádza. Bývalý hráč NHL sa lúči s českým extraligistom