Skvelé správy z NHL. Regenda aj Kelemen dostali nové zmluvy

Pavol Regenda v drese Anaheimu.
Pavol Regenda v drese Anaheimu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. júl 2024 o 06:52

Do NHL zatiaľ neprerazili, ale kluby im chcú dať ďalšiu možnosť.

ANAHEIM, SALT LAKE CITY. Dvojica mladých slovenských hokejistov už vie, aký je ich osud. O Pavla Regendu a Miloša Kelemena je v zámorí naďalej záujem.

Potvrdili to ich kluby Anaheim Ducks, resp. Utah Hockey Club. Predložili im tzv. kvalifikačné ponuky. Utah to už potvrdil oficiálne, o Anaheime a Regendovi píše novinár Eric Stephens.

Ide o ponuku na predĺženie zmluvy, ktorú dostávajú na konci júna obmedzene voľní hráči. Ak by im ju kluby neponúkli, stali by sa neobmedzene voľnými hráčmi.

Znamená to, že v rámci NHL nemôžu rokovať s inými klubmi, lebo si na nich kluby udržali práva. Teraz sú na ťahu hokejisti. Ak chcú pokračovať v zámorí, musia prijať ponuku alebo si dohodnúť lepšie podmienky.

Obaja majú za sebou prvé dva roky v zámorí. Zatiaľ sa im nepodarilo naplno preraziť do NHL, hrali skôr v nižšej AHL.

Tam sa Regenda zaradil medzi kľúčové postavy San Diega. V AHL už odohral 104 zápasov so ziskom 59 (32+27) bodov. V NHL zaznamenal gól a dve asistencie v 19 stretnutiach.

Kelemen nastupoval v NHL za Arizonu, kde premenil 24 štartov na gól a asistenciu. S klubom by mal zostať aj po presťahovaní do Utahu. Na farme v Tucsone pozbieral 62 (30+32) bodov v 113 dueloch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skvelé správy z NHL. Regenda aj Kelemen dostali nové zmluvy