Prečo Laine opustil klub? Uvedomil som si, aká dôležitá je psychika, vraví

Patrik Laine.
Patrik Laine. (Autor: ASR/AP)
Oh my Hockey|29. jan 2024 o 14:55

Patrik Laine patril k najväčším hokejovým talentom.

COLUMBUS. Fínsky hokejista Patrik Laine načas opustil klub Columbus Blue Jackets. Organizácia o tom upovedomila verejnosť v nedeľu.

Prihlásil sa na asistenčný program hráčskej asociácie NHLPA. Ten slúži hokejistom na riešenie problémov v oblasti duševného zdravia či závislostí.

"Po dôkladnom zvažovaní a diskusiách s mojimi najbližšími som si uvedomil, aké dôležité je uprednostniť moje psychické zdravie a pohodu. Hokej je moja vášeň a môj život, ale uvedomil som si, že keď chcem byť najlepší, musím sa chvíľu sústrediť na tieto veci," vyhlásil.

"Som vďačný za porozumenie a podporu klubu, ligy a fanúšikov počas tohto obdobia. Teším sa na návrat na ľad s čistou mysľou a novou energiou. Ďakujem, že rešpektujete moje súkromie počas tohto obdobia."

Laine mal kedysi povesť jedného z najväčších hokejových talentov na svete. V roku 2016 bol draftovaný z druhého miesta po Austonovi Matthewsovi.

Zďaleka však nie je tak výrazný ako spomínaný Američan. V 480 zápasoch kariéry má 388 (204+184) bodov. Trápi sa so zraneniami, pre ktoré v ročníku 2023/24 zatiaľ stihol len 18 stretnutí so ziskom 9 (6+3) bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prečo Laine opustil klub? Uvedomil som si, aká dôležitá je psychika, vraví