Bartošák končí v Spišskej bez jediného zápasu. Odmietol zdravotnú prehliadku

Patrik Bartošák na MS v hokeji 2019.
Patrik Bartošák na MS v hokeji 2019. (Autor: X Ondřej Chramouský)
Oh my Hockey|12. feb 2024 o 09:05

Klub oznámil príchod posily vo štvrtok.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Klub HK Spišská Nová Ves v pondelok oznámil pozastavenie zmluvy s hokejovým brankárom Patrikom Bartošákom. Jeho príchod pritom ohlásili len minulý štvrtok.

Čech neodchytal za "rysov" ani jedno stretnutie. Dôvodom tohto rozhodnutia je, že odmietol podstúpiť zdravotnú prehliadku.

Klub na oficiálnej webovej stránke zverejnil stanovisko k vzniknutej situácii:

"Možnosť angažovať pre najdôležitejšiu časť sezóny brankára kvalít Patrika Bartošáka sme zvažovali dôkladne na základe informácií od hráčov a trénerov, ktorí s ním v minulosti pracovali.

Boli sme si vedomí, že prípadné angažovanie vyvolá vlnu kritiky. V klube sme však v posledných rokoch podobnú šancu dali aj iným hráčom a v konečnom účtovaní sa naše rozhodnutie ukázalo byť správne. Preto sme aj v tomto prípade verili našim pozitívnym skúsenostiam, resp. ľudskému prístupu, ktorý sa osvedčil a fungoval.

Finálne rozhodnutie sme urobili po osobných stretnutiach, v ktorých Patrik úprimne oľutoval svoje prešľapy a vysvetlil okolnosti jeho konca v Hradci Králové.

Na základe všetkých dostupných informácií sme sa rozhodli dať mu šancu vrátiť sa do profesionálneho športu za prísnych podmienok, viazaných v zmluve, ktoré by neohrozili dobré meno klubu, ktoré dlhodobo budujeme.

Sme si vedomí, že v hráčovej minulosti existujú udalosti, ktoré sú právom vnímané kriticky, ale aj napriek ním sme na základe úspešnej práce s hráčmi s rôznymi problémami mimo ľadu verili, že budeme schopní pomôcť aj Patrikovi.

Bohužiaľ, Patrik po príchode do Spišskej Novej Vsi odmietol podstúpiť zdravotnú prehliadku, ktorá bola jedným zo základných bodov zmluvy.

Neostáva nám tak nič iné, ako jeho zmluvu pozastaviť. Neotočíme sa mu však chrbtom, ale sme ochotní mu podať pomocnú ruku, pretože jeho príbeh nie je v športovom svete ojedinelý a chceme byť príkladom toho, že ľuďom nielen profesionálnym športovcom je potrebné pomôcť, keď to najviac potrebujú.“

Tridsaťročný brankár mal v minulosti psychické problémy i problémy s alkoholom. V roku 2015 ho priateľka obvinila z domáceho násilia a v júni 2022 ho obvinil vlastný otec z napadnutia.

Nesmierne talentovaný, no problémový brankár už neraz urobil podobný exces. Naposledy chytal za Hradec Králové, no v novembri s ním klub rozviazal kontrakt pre "opätovné a závažné porušenie zmluvy".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bartošák končí v Spišskej bez jediného zápasu. Odmietol zdravotnú prehliadku