Hrať inde ako v Bostone? Nie, vyjadril sa kapitán

Patrice Bergeron po vypadnutí Bostonu Bruins z play off.
Patrice Bergeron po vypadnutí Bostonu Bruins z play off. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. máj 2022 o 07:55

Patrice Bergeron vidí len dve možnosti.

BOSTON. Kapitán Bostonu Bruins Patrice Bergeron vidí ohľadom svojej budúcnosti len dve možnosti. Buď bude pokračovať ako "medveď" alebo ukončí kariéru.

"Bol som tu počas celej mojej kariéry, je to pre mňa špeciálne miesto," povedal hviezdny hráč.

Keď sa ho novinári po vypadnutí opýtali, či si vie predstaviť hrať niekde inde, odpovedal jasne: "Nie."

Stále patrí k najlepším

Nástupca Zdena Cháru odohral už 18. sezónu v drese Bruins. Tá mu skončila po vypadnutí v prvom kole proti Caroline. Stane sa neobmedzeným voľným agentom.

"Budem potrebovať čas na rozmýšľanie nad vecami a na to, aby som prišiel na najlepšie riešenie pre mňa a moju rodinu," povedal ohľadom svojho rozhodnutia.

Najstarší hráč Bostonu odohral počas ročníka 73 zápasov v základnej časti a sedem v play off. Dohromady si pripísal 72 bodov.

Opäť je finalistom v nominácii na Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka. Trofej môže získať rekordný piatykrát.

"Je stále center číslo 1 v tejto lige," povedal jeho tréner Bruce Cassidy. "Videli sme to počas roka. Je nominovaný na Selke Trophy a podľa mňa by ju mal vyhrať. Nepodceňujem ostatných kandidátov, ale myslím, že mal ďalší skvelý rok."

"Je skvelý defenzívny hráč. Sledujte ho hrať alebo si pozrite štatistiky, uvidíte to," dodal Cassidy.

Zdravie nie je problém

Bergeron povedal, že jeho budúcnosť je rodinné rozhodnutie a vyjadril sa, že organizácia Bruins ho do toho časovo netlačí.

Center sa zaradil medzi top 4 hráčov histórie Bostonu v počte odohraných zápasov, gólov, bodov, aj asistencií. V 1216 dueloch strelil 400 gólov a pridal 582 asistencií.

"Cítim sa dobre, telo sa cíti dobre," hodnotil Kanaďan, ktorý sa počas sezóny pasoval len s drobnými zraneniami.

S Chárom si vychovali nástupcov

Bergeron je líder, ktorého si vážia jeho spoluhráči.

"Za veľmi veľa z toho, čo som bol schopný dosiahnuť vďačím jemu," ďakoval spoluhráčovi Brad Marchand. "Nie len preto, že sme hrali spolu v útoku, ale aj za to, aký skvelý človek a líder to je."

"Neskutočný spoluhráč, líder, kapitán a priateľ. Je špeciálny človek."

Marchand dal kredit Bergeronovi aj Chárovi za to, že pomohli rastu mladších hráčov ako sú Charlie McAvoy a David Pastrňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrať inde ako v Bostone? Nie, vyjadril sa kapitán