Veria, že bude produktívny. Poprad angažoval kanadského útočníka, nazrel aj do AHL

Orrin Centazzo
Orrin Centazzo (Autor: Belleville Senators/X)
TASR|20. jún 2024 o 14:03

Na európskom ľade nikdy nehral.

POPRAD. HK Poprad získal do tímu tretieho zahraničného hokejistu. Vedenie klubu doviedlo do úspešného konca rokovanie s útočníkom Orrinom Centazzom.

Kanadský rodák zažije premiérový ročník v Európe, zmluvu podpísal na jeden rok. Informoval o tom web Popradu.

Po produktívnych sezónach v zámorských ligách po ňom siahli Podtatranci. "Som rád, že sa nám s Orrinom podarilo dohodnúť. Ide o vzrastom nižšieho hráča, ktorý hrá vo veľkej intenzite a má vysokú úroveň hokejových zručností.

Očakávame od neho produktivitu a taktiež, že bude X faktor v rozhodujúcich momentoch," povedal po spečatení dohody športový riaditeľ Július Koval.

Predtým, ako odštartoval Centazzo profesionálnu kariéru, strávil päť rokov vo WHL. V sezóne 2019/2020 dosiahol so 44 gólmi a 37 asistenciami kariérny rekord.

Dvadsaťštyriročný krídelník zažil premiéru medzi seniormi v tíme Newfoundland Growlers pôsobiacom v East Coast Hockey League. Po dvoch rokoch sa presunul do klubu Toledo Walleye. V ECHL získal v 196 zápasoch 185 bodov.

Skúsenosti zbieral aj v AHL na farmách tímov Toronto Maple Leafs a Ottawa Senators.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Veria, že bude produktívny. Poprad angažoval kanadského útočníka, nazrel aj do AHL