Spišiaci neudržali náskok z prvej tretiny, víťazstvo so Zvolenom si pripísali až v predĺžení

Gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi.
Gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. sep 2024 o 19:21

Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali štvrtý zápas v rade.

Tipos extraliga - 5. kolo

Zvolen - Spišská Nová Ves 2:3 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 24. Zuzin (Beňo), 32. Kudrna (Sheehy, Halbert) - 7. Rapáč (Majdan, Ford), 20. Myklucha (Hannoun), 63. Ford (Hannoun)

Rozhodcovia: Výleta, J. Konc ml. - D. Konc ml., M. Orolin, vylúčení: 2:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 1752

Zvolen: Kantor - Bindulis, Halbert, Beňo, Oligny, Sládok, Robertson, Hudec - Hecl, Sheehy, Kudrna - A. Mišiak, Olson, Kukuča - Zuzin, Marcinek, Bondra - Senčák, Jendek, Macek - Gron

Spišská Nová Ves: Mitens - Ališauskas, Žiak, MacKinnon, Romaňák, Valach, Groch, S. Barcík - Rapáč, Ford, Majdan - Števuliak, Chlán, Džugan - Hannoun, Myklucha, Andrusiak - Danielčák, Drábek, Šuty

ZVOLEN. Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení.

Vďaka štvrtej výhre za sebou sa udržali priebežne na čele tabuľky. Víťazný gól strelil americký útočník Connor Ford, pre ktorého to bol prvý presný zásah v slovenskej extralige.

Spišiaci viedli po prvej tretine 2:0 a hoci domáci v druhej vyrovnali, napokon sa z víťazstva tešili hostia. Tí odohrali zápas bez jediného vylúčeného hráča.

Tabuľka: Tipos extraliga

ONLINE: HKM Zvolen - HK Spišská Nová Ves dnes (Tipos extraliga, 5. kolo, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
29.09.2024 o 17:00
5. kolo
Zvolen
2:3
(0:2, 2:0, 0:0, 0:1)
63' minúta
Ukončený
Spišská N. Ves
Prehľad
Góly a asistencie: 24. Zuzin (Beňo, Marcinek), 32. Kudrna (Sheehy, Halbert) – 7. Rapáč (Ford, Majdan), 19. Myklukha (Hannoun), 63. Ford (Hannoun). Rozhodca: Výleta, J. Konc ml. – D. Konc ml., Orolin (video – Ország). Diváci: 1752.
Prenos
HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves 2:3 (0:2, 2:0, 0:0 – 0:1)
Góly a asistencie: 24. Zuzin (Beňo, Marcinek), 32. Kudrna (Sheehy, Halbert) – 7. Rapáč (Ford, Majdan), 19. Myklukha (Hannoun), 63. Ford (Hannoun). Rozhodca: Výleta, J. Konc ml. – D. Konc ml., Orolin (video – Ország). Vylúčenie: 2:0. Využitie: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1752. Priebeh zápasu: 0:2, 2:2, 2:3.
Videli sme veľmi zaujímavý hokej. Prvá tretina patrila Spišiakom, druhá naopak Zvolenu a tretia bola vyrovnaná. Dnes vyhral šťastnejší. Kľúčové pre Spišiakov bolo, že ustáli šesť šancí v závere druhej tretiny za stavu 2:2. Každopádne dva body smerujú na Spiš a jeden zostáva doma. Pekný zbytok večera a Ďakujem za pozornosť.
Koniec zápasu.
62:51
goalSpišská Nová Ves dala gól! Je rozhodnuté. Spišiakom práve vyšiel tretí brejk v zápase. CONNOR FORD unikol po pravom krídle. V prečíslení dvoch na jedného si brániaci Robertson bral druhého hráča. Ford nakoniec vystrelil švihom, Kantor jeho strelu vyrazil betónom. Ford sa cez Hecla ale dostal k dorážke a strieľa rozhodujúci gól – 2:3.
Asistoval Dante Hannoun.
62:27
Mackinnonova strela zblokovaná Robertsonom.
61:34
Chlán pekne vykrútil domácich obrancov, ale hostia na šancu ešte len čakajú.
60:20
importantAndrej Kudrna mohol po pár sekundách rozhodnúť, Mittens ho však vychytal a ešte aj Sheehyho nepripustil k dorážke.
60:01
Úvodné buly predĺženia vyhral domáci Tyler Sheehy.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Inak tretia tretina bola vyrovnaná, ale veľmi opatrná. Žiadne mužstvo nechcelo prísť o vybojovaný bod. Kto si teda pripíše ten prémiový?
Riadny hrací čas toto stretnutie nerozhodol a tak o chvíľu ideme do predĺženia.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:40
Zvolen tlačí a rozhodne chce tri body. Oligny sa ku strele od modrej neodhodlal, ale následne Zuzin už áno. Mieril však vedľa.
59:06
Po súboji o puk pred striedačkou hostí puk končí na striedačke hostí a nasleduje buky po pravici Mittensa.
58:06
Výborný teč Hecla tesne pred bránou hostí, gólman Mittens puk vyráža.
58:00
Teraz zapol zase Zvolen. Zuzin ustál súboj pri mantineli a Beňo následne pálil od modrej. Mittens vysoký puk videl a končí v jeho náručí.
57:02
Hra sa teraz odvíja iba medzi modrými čiarami, kde sa oba mužstvá dobre bránia.
56:03
importantHosťujúce mužstvo HK Spišská Nová Ves v obrovskej šanci. K odrazenému puku sa medzi kruhmi dostal myslím Števuliak, švihom aj vystrelil, ale nasledoval fantastický zákrok domáceho gólmana Pavla Kantora lapačkou.
55:46
Domáci v plnom počte.
55:31
Zvolen výborne bráni a Bondra teraz vybojoval asi ďalších 10 sekúnd pokoja.
54:47
Zvolen po druhý krát puk v oslabení vyhadzuje.
Dnešné stretnutie sleduje 1752 divákov.
54:05
Andrusiakov pokus pred bránu, pred bránou teč ale mimo brány.
53:46
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Robertson – 2 min., hrubosť.
53:14
Zvolen sa opäť dostal do zakončeniam ale teraz sa domáci ponúkali a nakoniec puk stratili.
52:30
Romaňákova strela od modrej končí zblokovaná vysoko na ochrannej sieti. Hrá sa teraz vyrovnaný a opatrný hokej. Nebál by som sa povedať, že remíza vyhovuje obom tímom.
51:50
Halbertom nahodený puk Mittens vyráža na ochrannú sieť. Nasleduje buly po jeho pravici.
50:56
Sledujeme teraz výborný hokej. Takzvaný hore dole. Akcie a teraz aj šance sa nám pravidelne striedajú a zdá sa, že toto stretnutie možno rozhodne jediný gól.
49:23
Zakázané uvoľnenie Zvolena. Stále sme videli iba jedného jediného vylúčeného hráča a to Halberta.
48:52
Po Valachovej strele Kantor betónom zasahuje proti dorážke hostí.
48:08
Teraz Zvolen v tlaku, Marcinekovi ušiel puk medzi kruhmi a tak následne pálil Oligny, Mittens vyráža.
47:34
Po nepresnej rozohrávke hostí bolo odpískané zakázané uvoľnenie a hra sa vracia do ich obranného pásma. Vhadzovať sa bude po pravici Mareksa Mittensa.
46:37
Zvolen v tomto zápase ešte nehral presilovku a veru teraz po zákroku Senčáka aj mohol, ale rozhodcovia sa rozhodli inak.
46:08
Zakázané uvoľnenie Zvolena.
45:50
Chlán s Džuganom vyhrávajú osobné súboje a Zvolen sa teraz veru pol minúty iba bránil.
44:54
Zvolenský Zuzin sa pekne držal na puku, ale až príliš dlho ho držal a keďže nemal komu prihrať, tak následne ho stratil.
43:10
importantŠanca hostí. Danielčák sa rútil na Kantora z ľavého krídla. Vystrelil a Kantor výborne vyráža puk vedľa brány.
43:10
Zvolen výborne forčekuje a Spišiaci majú problém založiť útok, aktuálne to vyústilo až do zakázaného uvoľnenia.
42:30
Barcíkova strela spoza obrancu končí v Kantorovej lapačke.
42:05
Robertsonove nahodenie od modrej skončilo na Mittensovi a čo bolo kľúčové, nedovolil žiadnu dorážku.
41:40
Nebezpečná strela Myklukhu mierila tesne vedľa.
40:40
Zvolen sa už už dostával do šance, ale Sheehy neustál súboj medzi kruhmi a domáci akcia tým skončila.
40:02
Úvodné buly tretej tretiny vyhral domáci Tyler Sheehy.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:38.
Ak som po prvej tretine nakladal Zvolenu, tak musím konštatovať, že priebeh zápasu sa v druhej tretine ale že diametrálne otočil. Na ľade bolo azda iba jedno mužstvo a to Zvolen. Nielenže Zuzin a Kudrna zrovnali skóre, ale Zvolen mal ďalších možno šesť šancí na to, aby šiel do vedenia. Žiaľ pre domácich fanúškov sa im to nepodarilo a tak je to pred treťou tretinou úplne otvorené.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:50
Aj koniec druhej tretiny patrí domácim. Zvolenu som napočítal päť či možno aj šesť šancí na vedúci gól, no toho sa už v tejto tretine nedočkáme. Tretina pomaly končí.
38:58
Domáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Zvolen si kombinačne úplne rozobral hostí. Patrik Marcinek sa dostal sám s pukom medzi kruhy, no sám zoči voči Mittensovi mieri mimo brány.
37:36
Teraz aj hostia vystrčili rožky, Rapáčova strela ešte skončila zblokovaná, ale následná bomba od Ališauskasa už na bránou došla a Kantor podľa mňa ani nevedel ako ju vyrazil.
36:25
importantOpäť Števuliak ušiel domácej obrane, opäť mohol ísť do nájazdu, ale Oligny ho teraz ukážkovo odstavil.
35:30
importantPrečíslenie Zvolena troch na dvoch.Puk potiahol Mišiak, po jeho zblokovanej strele sa dostal do zakončenia Olson. Mieril dobre na vyrážačku, nasledoval však výborný zákrok Mittnesa, ale len kvôli nemu Zvolen ešte nevedie.
34:20
importantĎalšia šanca domácich. Zuzin zaviezol puk do pásma, dlho čakal na spoluhráča pred bránou, aby nakoniec poslal gólovú prihrávku Kudrnovi. Ten však puk jednou rukou tečoval vedľa brány.
33:32
Zvolen stále tlačí súpera. Teraz Robertson od modrej nahadzoval puk od modrej, no ten aj po teči končí v náruči Mittensa.
32:49
Posmelený Zvolen má aktuálne riadne navrch. Druhá tretine je jednoznačne v réžii domácich a mám pocit, že Zvolen aktuálne má na to, aby šiel aj do vedenia. No uvidíme.
31:40
goalZvolen dal gól! Zvolen opäť zabral a je vyrovnané. Zuzin bol na útočnej modrej podrazený, hlavný rozhodca už avizoval vylúčenie. Zuzin v páde prihral Sheehymi a ten ANREJOVI KUDRNOVI, ktorý zblízka vymietol Mittensovi ľavý horný roh – 2:2.
Asistovali Tlyer Sheehy a Nathaniel Halbert.
31:15
Ďalšia dobrá akcia hostí ale delovku Kantor vyráža.
31:03
Dante Hannoun sa ocitol sám medzi kruhmi, ale mieril vedľa.
30:46
Po nepresnej rozohrávke Zvolenského Robertsona sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po pravici Pavla Kantora.
30:24
Teraz majú tlak hostia, zrejme asi prvý v druhej tretine, ale ku žiadnej šanci to neviedlo.
29:34
importantHosťujúce mužstvo HK Spišská Nová Ves v obrovskej šanci. Domáci sa teraz zapozerali iba do útoku. Za vlastnou obranou zabudli na Števuliaka, ten dostal ideálnu prihrávku na útočnú modrú a mieril úplne sám na Kantora. Švihom ale triafa iba spojnicu!
28:45
Laxná rozohrávka hostí, Beňo puk vypichol a hostia si následne takmer vsietili vlastný gól.
27:35
Prečíslenie domácich troch na dvoch končí nepresnou Heclovou prihrávkou.
26:52
Halbert teraz zasiahol súpera hokejkou do tváre, rozhodcovia to ale nepostrehli a nechali hrať.
25:41
importantZvolen sa teraz zahryzol do súpera a držal pásmo dlhšie ako v prvej tretine. Nakoniec sa ku bombe od modrej dostal Bindulis, ale jeho príklep Mittnes krásne chytá. Domáci však boli už druhý krát blízko ku vyrovnaniu.
25:10
Hostia zo Spišskej Novej Vsi si pri svojej rozohrávke nerozumeli a nakoniec sa z ich akcie píska zakázané uvoľnenie.
24:09
importantKonečne sa nám to tu rozbehlo naplno. Najprv domáci Tyler Sheehy opečiatkoval ľavú tyčku Mittensa a na druhej strane si Andrusiak krásne natiahol Kantora, ale pri zákroku domáci gólman stratil prilbu a tak musela byť hra prerušená.
23:14
goalZvolen dal gól! Nedáš dostaneš. PETER ZUZIN mal prsty v druhom góle hostí, ale teraz svoju chybu napráva a po peknej a rýchlej akcii znižuje na 1:2. Vystrelil prudko švihom spoza obrancu a zrejme nešťastným tečom sa puk dostal do siete.
Asistovali Michal Beňo a Patrik Marcinek.
23:08
importantHosťujúce mužstvo HK Spišská Nová Ves v obrovskej šanci. Zack Abńdrusiak šiel sám na Kantora, ale ten ho lapačkou vychytal.
21:45
Mišiak vysunul Olsona do úniku, ale ten z pravej strany mieril tesne vedľa.
20:59
Po tlaku hostí sa do šance dostával Hecl, ale nešiel do úniku, ale prihrával, no nepresne.
20:03
Úvodné buly druhej tretiny vyhral opäť Petr Chlán.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:52.
V prvej tretine boli hokejovejší určite hostia. Vynikali aj herne aj efektivitou. Naproti tomu domáci hráči sa iba hľadali a v podstate ak si vybojovali jednu šancu tak to som možno aj veľa napísal. Hosťom vyšli na jednotku dva brejky a po nich vedú vo Zvolene 0:2.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
Úvodná tretina končí malou šarvátkou pred trestnou lavicou.
19:00
goalSpišská Nová Ves dala gól! Po ľavom krídle ušiel Zuzinovi OLEKSIJ MYKLUKHA, dostal puk na Hannouna, ktorý mu ho vrátil a MYKLUKHA do opustenej brány zvyšuje na 0:2.
Asistoval Dante Hannoun.
18:36
Zverenci Jasona O´Realyho konkrétne Žiak pod tlakom vyhadzujú puk cez všetky čiary len na zakázané uvoľnenie. Malá výhoda pre Zvolen, lebo hostia nemôžu striedať.
17:49
Zvolen veľmi dlho nebol v útočnom pásme a veru z tribún sa ozýva aj prvý piskot.
16:59
Hostia opäť v tlaku, nakoľko Zvolen veľmi slabo hrá telom a preto prehráva skoro všetky osobné súboje.
15:19
importantPredsa sa to domácim skoro podarilo. Zuzinove nahodenie na brány a veľa nechýbalo Bondrovi, aby tečom vyrovnal.
13:45
Hostia držia hru veľmi ďaleko od svojej brány a zatiaľ v pohode kontrolujú jednogólové vedenie. Zvolen mi pripadá trošku bezradný, akoby nevedel, čo má proti súperovi vymyslieť, aby jeho obranu prekonal.
12:20
Konečne pekná a rýchla domáca akcia zakončená poriadnou strelou. Jednekov pokus švihom ale Mittens pekne kryje.
11:58
Domácim stále viazne kombinácia a naozaj sa len veľmi ťažko presadzujú.
11:03
Stále sa mi javia hokejovejší hostia. Domácim akoby niečo stále chýbalo a v podstate ešte nemali žiadnu šancu.
10:11
Teraz sme videli na ľade oboch mladíkov aj hosťujúceho Šutyho aj domáceho Mišiaka a proti starším a skúsenejším hráčom sa vôbec nepresadili.
09:11
Vysoký puk Halbert rukavicou zhodil na zem, ale získal ho Majdan, ktorý z uhla natiahol Kantora.
08:26
Macek sa síce najprv dlho udržal na puku, ale nemal komu prihrať a v zápätí ho stratil.
06:55
goalSpišská Nová Ves dala gól! Pekná a rýchla kombinačná akcia hostí a Spišská vo Zvolene vedie. Ford unikol Halbertovi od modrej, natiahol si obrancu a prihral na opačnú stranu úplne voľnému BRANISLAVOVI RAPÁČOVI, ktorému nestačil už ani Sheehy a ani Kantor – 0:1.
Asistovali Connor Ford a Juraj Majdan.
06:44
Kudrna vyhral súboj pri mantineli a Zvolen hokejkou Sheehyho sa dostal do zakončenia, nebolo to ale nič zložité.
06:18
Domáci úž v plnom počte a Bondra v úniku mieril z pravého krídla ku vzdialenejšej tyčke, ale Mittens vyrážačkou puk vyhadzuje.
05:34
Mackinnon pri manévri na modrej stratil puk a hostia tým aj pásmo.
04:49
Hostia dlho kombinovali ale bez strely, po Andrusiakovom zakončení Sládok puk vyhadzuje.
04:17
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Halbert – 2 min., nedovolené bránenie.
03:40
Hostia si ako prví dokázali vybojoval tlak a územnú prevahu. Domáci zatiaľ ale odolávajú.
02:02
importantHosťujúce mužstvo HK Spišská Nová Ves v šanci. Prečíslenie hostí a Martin Šuty myslím, mohol otvoriť skóre, proti bol Kantorov betón.
01:18
Veľmi opatrný úvod, ešte sa ani jednu z mužstiev nedostalo k zakončeniu.
00:23
Zvolen začína zápas zakázaným uvoľnením.
00:02
Úvodné buly stretnutia vyhral hosťujúci Petr Chlán.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia...
Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Kantor (Boľo) – Halbert, Bindulis, Oligny, Beňo, Robertson, Sládok (A), M.Hudec – Kudrna (C), Sheehy, Hecl – Kukuča, Olson, A. Mišiak – R. Bondra, Marcinek, Zuzin (A) – Macek, Jendek, Senčák – Gron
Tréner: Martin Štrba

HK Spišská Nová Ves: Mittens (Valluš) – Žiak, Ališauskas (A), Romaňák (A), Mackinnon, Groch, J. Valach, S. Barcík – Majdan, Ford, Rapáč (C) – Džugan, Chlán, Števuliak – Andrusiak, Myklukha, Hannoun – Šuty, Drábek, Danielčák
Tréner: Jason O´Realy

Rozhodca: Výleta, J. Konc ml. – D. Konc ml., Orolin (video – Ország).
Príjemný podvečer zo Zvolena...
Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní 5.kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves. My vám zo stretnutia pod Pustým hradom opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Ako vždy vás od modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Zvolen v piatok zohral pomerne slušný zápas v Nitre. Veľmi dlho na ľade majstra siahal na body, no nakoniec odišiel aj tretí krát zo súperovho ihriska bodovo naprázdno. Naopak doma hral zatiaľ iba jediný zápas a ten vyhral, čiže na vlastnom ľade je stopercentný. V tabuľke majú však Rytieri iba tri body a patrí im až desiate miesto. Dnes proti lídrovi tabuľky by určite radi bodovali druhý krát doma naplno.

Spišská Nová Ves v piatok zariadila Popradu prvú prehru v sezóne a to ju vystrelilo do čela extraligy. Predtým porazili Trenčín a Žilinu. Spišiaci majú stabilného brankára, lotyš Mareks Mittens má zatiaľ 93,15%nú úspešnosť zákrokov. Najproduktívnejším hráčom Spišiakov je aktuálne Zack Andrusiak, ktorý v štyroch kolách zaznamenal už 6 bodov (3+3). Udržia si Spišiaci líderstvo aj po dnešnom zápase?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci neudržali náskok z prvej tretiny, víťazstvo so Zvolenom si pripísali až v predĺžení