Súboj Dukiel skončil v prospech Michalovčanov, tí vyhrali desiatykrát v rade

Hokejisti Michaloviec sa radujú z gólu.
Hokejisti Michaloviec sa radujú z gólu. (Autor: TASR)
Sportnet|20. dec 2023 o 19:45

Domácim napomohol hetrikom Kanaďan Matthew Santos.

Tipos extraliga - 27. kolo

Michalovce - Trenčín 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 14. Santos (Daugavinš, Pearson), 37. Santos (Pearson, Jasečko), 40. Solenský (Vašaš), 57. Santos (Daugavinš), 58. Valach (Puliš) - 50. Pietroniro (Baláž, Petráš), 50. Giľák (Hudec)

Rozhodovali: Jobbágy, Orolin - Pribula, Šoltés, vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Michalovce: Glosár – Macejko, Bindulis, Jasečko, Cibák, Stripai, Michalčin, Fedor, Varga - Daugavinš, Pearson, Santos - Puliš, Heard, Valach - Bjalončík, Suja, Paločko - Vašaš, Solenský, Kabáč

Trenčín: Borák - Pietroniro, Nemčík, Petrovický, Starosta, Kupec, Ekberg, Lichanec, Hlaváč - Charbonneau, Conway, Hudec - Petráš, Vaňo, Giľák - Škvarek, Sojčík, Krajčovič

MICHALOVCE. Hokejisti Michaloviec zvíťazili v stredajšom zápase 27. kola Tipos extraligy nad Duklou Trenčín 5:2.

Víťazný gól strelil v 40. minúte Samuel Solenský. Domáci tak udržali tretie miesto v tabuľke, ich súper je deviaty.

Michalovce viedli ešte v úvode záverečného dejstva 3:0. Priebeh zdramatizovali Phil Pietroniro a Matej Giľák, ktorí skórovali v rozmedzí 17 sekúnd v presilovke 5 na 3 a znížili manko na jednogólové.

Necelé štyri minúty pred koncom však prišiel druhý gól Mathew Lee Santosa a triumf poistil Marek Valach.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín dnes (hokej, 27. kolo, Tipos extraliga, streda, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
20.12.2023 o 17:30
27. kolo
Michalovce
5:2
(1:0, 2:0, 2:2)
59' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 14. Santos (Pearson, Daugavinš), 37. Santos (Pearson), 40. Solenský (Vašaš), 57. Santos (Daugavinš), 58. Valach (Puliš) – 50. Pietroniro (Š. Petráš, Baláž), 50. Giľák (Conway, D. Hudec). Rozhodca: Jobbágy, Orolín – Pribula, Šoltés..
Prenos
Trenčín vrátili do hry dva góly z využitej dvojnásobnej početnej výhody. Michalovce sa však neroztriasli a boli trpezlivé. Upokojil ich Santos, autor hetriku a poistku zasadil bývalým spoluhráčom Marek Valach. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:55
goalDukla Michalovce dala gól! MAREK VALACH mal problémy pri strele, keď si musel korčuľou prikopnúť puk, no zasiahol prázdnu bránku. Nič nezmenila ani záchranná rybička Imma. Asistencia: Radovan Puliš.
56:52
importantDávid Borák ostáva na striedačke! Trenčín hrá power-play!
56:52
importantTrenčín oddychový čas!
56:11
goalDukla Michalovce dala gól! MATTHEW SANTOS doklepol puk do bránky hosťujúcej Dukly, pretože Borák vyrážal len pred seba. Zemplínsky útočník zavŕšil hetrik. Asistencia: Kaspars Daugavinš.
55:57
Michalovce a Trenčín hrajú s piatimi hráčmi.
55:50
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Lichanec – 2 min., vrazenie na mantinel.
53:57
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Cibák – 2 min., držanie.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Ahl – 2 min., držanie hokejky.
importantReklamná prestávka.
53:36
Pietroniro potvrdil, že je pánom trenčianskej obrany. Tvrdým spôsobom odstavil Jasečka, ktorý stratil hokejku.
51:09
Petrovický bojoval s Pulišom. Borák so zakrytým výhľadom, ale úspešným zákrokom. Z veľkej diaľky mu trafil betóny Valach.
50:00
Dvojité oslabenie Michaloviec bolo potrestané a výrazne prehovorilo do ďalšieho deja, ktoré sa nachádza vo svojej záverečnej desaťminútovke. Na Zemplíne to bude ešte dramatické.
49:22
goalTrenčín dal gól! Toľko, čo bol ohlásený prvý presný zásah Trenčína, Škorvánek loví zo siete druhý puk. Prečíslenie zvládol MATEJ GIĽÁK strelou do horného rohu. Hostia z mesta módy teda so 100% úspechom v dvojnásobnej presilovke. Asistencie: Scott Conway a Denis Hudec.
49:05
goalTrenčín dal gól! Petráš prihral Balážovi, ktorý nabil PHILOVI PIETRONIROVI. Čaro Škorváneka odkliate. Asistencie: Šimon Petráš a Jozef Baláž.
48:28
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Cibák – 2 min., hrubosť,
hráčska lavica Michalovce – 2 min., zdržiavanie hry / neskorý nástup.
48:28
Znovu sa trochu iskrilo. Jakub Cibák úderom do hlavy položil na ľad Hlaváča. Po domácom obrancovi išli hostia a vznikla ešte šarvátka Paločka so Sojčíkom.
47:14
Valach sa vyhol Lichancovi v obrannom pásme Trenčína, ale následným prenechaním puku pomohol práve svojmu súperovi.
46:45
Škorvánek zabránil gólu Charbonneaua dobrým postavením. Prvotný pohľad naznačoval, že mykol ľavým ramenom, ale v skutočnosti opäť úradovala maska ako aj v prvom dejstve.
importantReklamná prestávka.
46:11
Chlapci si trochu dodali adrenalínu. Avšak úplne zbytočne reagoval Immo na Vašaša, ktorému vysekol hokejku z rúk. K Trenčanovi si to bez meškania namieril Kabáč, ale čiaroví rozhodcovia boli na mieste.
45:42
Ďalší puk si našiel cestu na ochrannú sieť. Škorvánek chcel stiahnuť zakončenie Pietronira do náručia, ale toto sa mu nepodarilo.
45:09
Marek Valach neprikrášlil skóre. Streleckú pozíciu premrhal totálne nevydarenou strelou zápästím. Borák rýchlo zakrýval puk pred Pulišom.
43:33
Viacero nepresností kazí dojem z trenčianskej hry. Michalovce z ďalšej akcie nezasadili žlto-červeným štvrtý gólový úder. Daugavinšov puk sa zamotal do ochrannej siete.
42:29
Hosťujúci obranca Pietroniro nasadil Bjalončíkovi pekný a čistý hit. Michalovský útočník to prijal a nepomýšľal na odvetu.
41:31
Conway bol aktívny v útočnom pásme, aj si dokázal vypracovať palebný priestor. Strela bola slušná, ale nepresná.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:03.
Dlho vládlo stretnutiu skóre len 1:0. Do druhej prestávky sa ho však podarilo navýšiť. Všetko hrá pre domácu Duklu, ktorá smeruje za jubilejným desiatym víťazstvom v sérii.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:54
goalDukla Michalovce dala gól! Dávid Borák bol už možno mysľou v kabíne, ale rozhodne mal byť ešte prítomný na ľad. Ležérne zasiahol proti strele Vašaša, a tak SAMUEL SOLENSKÝ zodvihol ruky nad hlavu po úspešnej dorážke. Asistencia: Filip Vašaš.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:04
Ani Conway nenašiel recept na Škorvánka. Neprekvapil ho zakončením na bližšiu žŕdku.
36:48
Zemplínčania hrajú s veľkou obetavosťou. Potvrdil to vynikajúci Pearson. Do jeho tela zamieril tvrdú ranu Nemčík, ktorý mal v úmysle prepáliť všetko, čo mu stálo v ceste.
36:10
goalDukla Michalovce dala gól! MATTHEW SANTOS strieľal spred ľavého kruhu. Daugavinš sa na jeho strelu pozeral od pravej žŕdky Boráka. Asistencia: Chase Pearson.
importantReklamná prestávka.
34:35
Bindulis sa nebude ponáhľať do útoku. Michalovčania striedajú.
33:18
Heard neudržal puk pod kontrolou. Spätnú nahrávku čakal Michalčin, ale ten musel nakoniec vykorčuľovať z tretiny a istiť to v strede plochy.
32:16
Santos prenikol veľmi pekne individuálne a zakončil sprava. Vľavo klepkal hokejkou o ľad Daugavinš, ale bolo to zbytočné.
30:52
Cibák poctivo bránil predbránkový priestor. Jasný signál vyslal Lichancovi, ktorý sa chcel presadiť a krátko na to aj Petrášovi.
importantReklamná prestávka.
28:04
Sojčíkov teč nepriniesol úspech. Východniari otočili hru. Santos pripravil streleckú parketu Stripaiovi. Domácemu obrancovi ukázal Borák puk v lapačke.
27:04
Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
26:34
Trenčín presťahoval hru do útočnej tretiny. Na ľavý kruh poslal nahrávku Pietroniro, ktorý sa spoliehal na úspech z hokejky Petráša. Škorvánek naďalej ostáva neprekonaný.
25:38
Zemplínčania nemali strach z toho, že majú o jedného hráča menej. Daugavinš poskytol prihrávku Bindulisovi, no z osi klziska nestrieľal, ale natiahol čas v následnom súboji o rohu klziska.
25:04
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Pearson – 2 min., sekanie.
24:53
Pietroniro z pravého uhla ohrozil Škorváneka. Reprezentačný gólman zasahoval maskou a vypýtal si prerušenie hry.
23:41
Michal Kabáč získal prestrčený puk od Vašaša. Spolupráca členov záverečného michalovského útoku bola prerušená hvizdom arbitrov pre ofsajd.
23:26
Prehustený priestor pred domácou bránkou. Matúš Hlaváč tam napálil puk, ktorý nadvihol smerom do pravého horného rohu. Rozhodcovia museli rozpažiť, keďže zazvonila žŕdka.
22:45
Tlak hostí prišiel do bránky Michaloviec. Gól z neho ale nevyťažil Krajčovič či Immo.
20:24
Martin Nemčík sa odhodlal k tvrdej strele. Stanislav Škorvánek spoľahlivo kryl. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:17.
Michalovciam trochu viac patrilo dianie z prvej tretiny. Dôkazom toho je strelený gól, hoci ďalšie viseli vo vzduchu. Dva razy však Trenčín podržala Borákova bránka.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:02
importantPearson opäť označkoval bránku Trenčína! Boráka tentoraz podržala pravá tyčka!
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:18
Vašaš mal celkom dobrú možnosť skúsiť šťastie z črtajúceho sa nájazdu, ale puk mu odskočil od hokejky. V následnom súboji mal s ním čo robiť Nemčík, ale eliminoval ho.
17:24
Jakub Suja sa chcel pridať do streleckej listiny k Santosovi. Veľa času na premyslenie nemal, ale pálil švihom pomerne nebezpečne, no vedľa.
15:25
importantDávid Borák už bol prekonaný po perfektnej rane zápästím Pearsona! Trenčínu pomohla horná konštrukcia bránky!
14:14
importantŠkorvánek sa vyznamenal hneď po reklamnom brejku! Vyrovnať neumožnil Balážovi a okamžite tasil betón aj proti Ahlovi!
importantReklamná prestávka.
14:00
Pekná akcia Trenčanov. Puk išiel zozadu od Pietronira po mantineli. Zo stredného pásma vysunul Immo Ahla, ktorého si lapačkou vychutnal Škorvánek.
13:41
Andrej Krajčovič neprekvapil domácu defenzívu. V nej kraľoval Michalčin.
13:06
goalDukla Michalovce dala gól! Ďalšia možnosť Michaloviec na skórovanie už slávi úspech. MAX SANTOS potreboval dva pokusy, aby videl puk za chrbtom Boráka. Tomu nepomohol Vaňo, ktorý ho neodtlačil. Asistencie: Chase Pearson a Kaspars Daugavinš.
12:39
Pearson myslel pri zakladaní šance na Macejka, ale poslal mu na hokejku veľmi komplikovanú prihrávku.
12:08
Ahl výborne kľučkoval už v útočnom pásme. Dostal sa do výhodnej pozície na zakončenie, no v poslednej chvíli ho vyviedol z rovnováhy Michalčin.
11:07
K slovu sa dostali hráči tretej michalovskej päťky. Suja zapojil do kombinácie Matúša Paločka. Popradčan premárnil dve šance, ktoré si dokázal vypracovať.
10:17
Kvalitný strelecký pokus Michaloviec. Borák naťahoval lapačku, ale puk nakoniec presvišťal okolo ľavej žŕdky.
09:16
Ďalšiu kvalitnú prácu spravil Mitchell Heard. Spoza bránky naservíroval prihrávku Santosovi, ktorému sadla strela z prvej. Borák ale nastavil zovreté betóny.
08:42
importantPearson, Santos a Daugavinš! Domáca Dukla smerovala k otváraciemu presnému zásahu!
07:24
Michalovce prepadli na vlastnej modrej čiare. Trenčianska kontra dvojice Immo – Ahl nebola uzavretá ani len strelou.
importantReklamná prestávka.
05:11
Slušná príležitosť Zemplínčanov. Pochvala pre Hearda, ktorý našiel voľného Bindulisa. Jeho strela zamestnala Boráka a brankár Trenčína pred Valachom pohotovo reagoval pritiahnutím puku do lapačky.
04:42
Príliš dlhý puk hostí smerom na Denisa Hudeca. Zakázané uvoľnenie Dukly. Na buly sa skláňajú Heard a Conway.
04:03
Michalčin nastreľoval na zadný mantinel. Michalovčania tam mali Daugavinša aj Pearsona, ale situáciu riešili hostia spod hradu Matúša Čáka.
03:23
Ahl presne načasoval puk do jazdy pre Jozefa Baláža. Center prvej trenčianskej formácie už vyťahoval z brány Škorvánka, ktorý sa napokon nedal úplne vylákať.
02:24
Vystrelený puk Michaloviec. Od niekoho z Trenčína sa odrazil hore na ochrannú sieť.
01:48
Bjalončík prešiel útočné pásmo a pri pravej žŕdke Boráka dával zadovku, ktorej sa však zmocnili nesprávni adresáti.
00:15
Pearson už vymýšľal úvodnú šancu pre kapitána Daugavinša. Lotyš bol však tiesnený obrancami Dukly, a tak nezakončil.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek – Bindulis, Macejko, Cibák, Jasečko, Michalčin, Stripai, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Heard, Puliš – Matúš Paločko, Suja, Bjalončík – Kabáč, Solenský, Vašaš – A. Varga.

Tréner: Peter Kudelka.

HK DUKLA Trenčín: Borák – Nemčík, Pietroniro, Starosta, Petrovický, Ekberg, Kupec, Hlaváč – Ahl, Baláž, Immo – D. Hudec, Conway, Charbonneau – Giľák, D. Vaňo, Š. Petráš – Krajčovič, Sojčík, Škvarek – Lichanec.

Tréner: Milan Bartovič.

Rozhodca: Jobbágy, Orolín – Pribula, Šoltés.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 27. kola Tipos extraligy medzi Michalovcami a Trenčínom.

HK DUKLA Ingema Michalovce


Michalovce v uplynulom mesiaci zanechali výraznú stopu. Vyhrali všetkých deväť kôl po reprezentačnej prestávke. Dukla svieti na treťom mieste a má manko deviatich bodov na lídra zo Spišskej Novej Vsi. Zemplínčania aj druhú pauzu obetovali tímovej akcii a budú veriť, že druhé utužovanie kolektívu sa podpíše pod ďalšie získané body. S Trenčínom majú v tejto sezóne vyrovnanú bilanciu 1:1.

HK DUKLA Trenčín

Po dvoch prehrách dvakrát zabrali na sto percent. Trenčania poskočili na deviate miesto. Šesť bodov strácajú na zvolenského vicemajstra, ktorému patrí presný stred tabuľky, teda šiesta priečka.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Súboj Dukiel skončil v prospech Michalovčanov, tí vyhrali desiatykrát v rade