Odišiel kľúčový hráč, Slováci môžu mať väčšiu zodpovednosť. Má Třinec šancu na ďalší titul?

Medzi hráčmi Třinca vypukla veľká eufória po výhre piateho extraligového titulu v rade.
Medzi hráčmi Třinca vypukla veľká eufória po výhre piateho extraligového titulu v rade. (Autor: Markéta Krížová)
SITA|17. sep 2024 o 10:47

Obhajcom trofeje predpovedajú v základnej časti zisk 86 bodov.

BRATISLAVA. Hokejový tím Oceláři Třinec má podľa projekčného modelu Game Score šancu na majstrovský titul v Česku iba 11 percent.

Aj to je však o tri percentá viac ako pred rokom pred štartom českej najvyššej hokejovej súťaže a všetci vedia, ako to napokon dopadlo.

Třinec aj so 7 Slovákmi v zostave (Hudáček, Daňo, Marinčin, Hrehorčák, Čacho, Dravecký, Roman) získal za neuveriteľne dramatických okolností piaty majstrovský titul za sebou a vyrovnal historické maximum Vsetína.

Nový ročník českej extraligy sa začne v utorok súbojom Sparta - Třinec.

Špecializovaný web hokej.cz uvádza, že na štarte minulej sezóny bol Třinec v predikciách uvádzaný ako štvrtý najlepší tím extraligy, teraz sa v odhadových modeloch posunul na tretie miesto za Spartu Praha a Dynamo Pardubice.

Oceláři by mali v základnej časti získať 86 bodov, stobodovú hranicu dosiahli iba podľa jednej z desiatich simulácií.

"Ich vyhliadky pre základnú časť sú veľmi podobné ako pred rokom. Za víťaza základnej časti ho pasuje 10 percent simulácií, ale v prvej štvorke by nemal chýbať v 52 percentách predpovedí. Čo sa týka play-off, šanca na obhajobu titulu pre Třinec je 11-percentná, na postup do finále ho favorizuje 25 percent odhadov a na semifinále 50 percent," napísal web hokej.cz.

Z Třinca v lete odišiel jeden z kľúčových hráčov Daniel Voženílek, úradujúci majster sveta z Prahy bude v kariére pokračovať vo švajčiarskom Zugu. Na začiatku sezóny tímu chýbajú aj ďalší traja dôležití hráči - útočníci Martin Růžička, Andrej Nestrašil a obranca Jakub Jeřábek, mimo by mali byť niekoľko týždňov.

"V čase ich absencie by mala byť najväčšia zodpovednosť v útoku na Slovákoch Markovi Daňovi a Liborovi Hudáčkovi, ktorí sa za posledné dva roky zaradili medzi najnebezpečnejších útočníkov v českej extralige najmä v hre piatich proti piatim.

Hudáček v prepočte strelil 1,6 gólu na 60-minútový zápas a bol v tomto smere druhý najlepší. Daňo sa s priemerom 1,2 gólu rovnako zaradil do najlepšej desiatky," uviedol hokej.cz.

"Obaja sú aj veľmi kreatívni a v hodnotení vplyvu na ofenzívu mužstva sa radia medzi 10 percent najlepších útočníkov minulej sezóny. Keďže na začiatku sezóny by mali mať ešte väčší priestor na ľade ako dosiaľ, ich bodový prínos by mal ešte vzrásť," doplnil rovnaký zdroj.

Vyššie spomenuté predikcie o Hudáčkovi s Daňom, ktorí spolu nastupujú v prvej formácii Třinca, už potvrdili prvé štyri zápasy nového ročníka Ligy majstrov, ktoré už má Třinec za sebou. Hudáček si v nich pripísal dva góly a päť asistencií a Daňo dva presné zásahy aj tri gólové prihrávky.

Zo slovenských hokejistov Třinca sa v sezónnych predpovediach často objavuje aj meno obrancu Martina Marinčina. Aj u neho sa očakáva ešte väčší prínos vzhľadom na zvyšujúcu sa rolu v mužstve ako dosiaľ.

"Okrem tradične skvelej defenzívy už vlani vedel dobre podporiť aj útočnú fázu. Nazbieral 19 bodov a jeho vplyv na útočnú hru tímu bol vyšší ako u 97 percent obrancov v celej súťaži, smerom do defenzívy bol jeho vplyv 84-percentný," dodal na záver český zdroj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Odišiel kľúčový hráč, Slováci môžu mať väčšiu zodpovednosť. Má Třinec šancu na ďalší titul?