Slováci prišli o súpera. Nórsko odrieklo účasť na Švajčiarskom pohári

Hokejisti Nórska.
Hokejisti Nórska. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. dec 2021 o 09:12

Nórska vláda vyhlásila čiastkový lockdown.

BRATISLAVA . Nórsko nebude súperom slovenskej hokejovej reprezentácie na nadchádzajúcom Švajčiarskom pohári vo Vispe, ktorý sa uskutoční v dňoch 16. až 17. decembra pod názvom NaturEnergie Challenge.

V Nórsku prerušili všetky hokejové súťaže

Nórska vláda v pondelok večer v súvislosti so zhoršujúcou sa pandemickou situáciou s koronavírusom vyhlásila čiastkový lockdown a jeho súčasťou sú aj cestovné obmedzenia.

Nóri mali odcestovať do Švajčiarska v utorok ráno, ale nestalo sa tak. Informuje o tom oficiálny web Švajčiarskej hokejovej federácie.

"Nórsky národný tím musel dva dni pred začiatkom turnaja v krátkom čase zrušiť svoju účasť na NaturEnergie Challenge vo Vispe. V Nórsku prerušili všetky hokejové súťaže aj tréningový proces s výnimkou najvyššej profesionálnej ligy.

O ďalšom postupe budú švajčiarski organizátori informovať v utorok po konzultácii s ostatnými účastníkmi turnaja Slovenskom a Lotyšskom," informoval web sihf.ch.

Pre Slovákov ide o generálku na ZOH

Slováci mali vo Vispe vo štvrtok nastúpiť proti Nórom a v piatok proti jednému z dvojice Švajčiarsko - Lotyšsko.

V pôvodnom zozname účastníkov namiesto Nórov figuroval Olympijský výber Ruska, ktorý sa pod Alpami nepredstaví rovnako z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie.

Turnaj vo Švajčiarsku je pre Slovákov posledná medzinárodná previerka pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde slovenskí hokejisti po dobrých výkonoch skončili na druhom mieste za domácimi Nemcami, ale pred Švajčiarmi a Olympijským výberom Ruska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prišli o súpera. Nórsko odrieklo účasť na Švajčiarskom pohári