Nitra žiada kontumáciu tretieho finálového zápasu proti Slovanu

Rastislav Gašpar so spoluhráčmi zo Slovana Bratislava.
Rastislav Gašpar so spoluhráčmi zo Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|27. apr 2022 o 16:20

Hráč Slovana Rastislav Gašpar má schválenú výnimku.

NITRA. Hokejový klub HK Nitra žiada kontumáciu utorkového tretieho finálového zápasu play off Tipos extraligy proti Slovanu Bratislava.

"HK Nitra podala podnet na Ligovú Radu na prešetrenie neoprávneného štartu hráča Rastislava Gašpara a kontumáciu zápasu HK Nitra – HC Slovan Bratislava, hraného dňa 26.04.2022," píše sa na facebookovom profile Nitry.

Podrobnosti prisľúbil klub zverejniť neskôr. Nitra v zápase prehrala so Slovanom 2:6 a v sérii prehráva 1:2 na zápasy.

Gašpar nastúpil v utorok v play off prvý raz a v prvej tretine poslal gólom Slovan do vedenia 2:0. Predtým zo zdravotných dôvodov v zostave Slovana absentoval.

Rozohrával sa v drese béčka Modré krídla Slovan, v play off SHL (druhá najvyššia súťaž) nastúpil v štyroch zápasoch proti Žiline a v jednom zápase kvalifikácie play off proti Považskej Bystrici.

Gašpar teda nastúpil na zápas play off v dvoch súťažiach.

"Je to jasne dané v rámci zverejnenej smernice, kde ide o percentuálny pomer v jednotlivých súťažiach. Čo sa týka konkrétneho prípadu hráča Slovana Bratislava Rastislava Gašpara, 25. marca mu schválil výnimku riadiaci orgánom Tipos extraligy. Schválená bola jednomyseľne," povedal pre Sportnet člen Ligovej rady Tipos extraligy (riadiaci orgán súťaže) Rastislav Konečný.

Ďalšími dvoma členmi Ligovej rady sú Miroslav Šatan a Imre Valášek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitra žiada kontumáciu tretieho finálového zápasu proti Slovanu