Na najlepšieho strelca Philadelphie čaká boj s rakovinou

Zľava obranca Caroliny Hurricanes Dougie Hamilton a útočník Philadelphie Flyers Oskar Lindblom.
Zľava obranca Caroliny Hurricanes Dougie Hamilton a útočník Philadelphie Flyers Oskar Lindblom. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. dec 2019 o 12:44

Švédovi Oskarovi Lindblomovi diagnostikovali Ewingov sarkóm.

BRATISLAVA. Klub zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers nebude môcť do konca sezóny počítať so službami svojho aktuálne najlepšieho strelca.

Švédovi Oskarovi Lindblomovi diagnostikovali Ewingov sarkóm, ojedinelú formu rakoviny kostí, a liečba tohto ochorenia ho v nasledujúcich mesiacoch vyradí zo súťažných zápasov.

Nepríjemná správa zaskočila celú kabínu "letcov", ktorá mladému forvardovi vyjadrila podporu.

Zostáva súčasťou tímu

Na víkendovom zápase proti Minnesote Wild síce Lindblom chýbal, ale jeho dres s menovkou bol v šatni hostí.

"Je stále súčasťou nášho tímu. Je to náročné, správy o ochorení sú smutné. Myslím si však, že Oskar by chcel, aby sme na ľade bojovali a vyhrávali zápasy. To je všetko, čo môžeme urobiť. Hrať hokej na jeho počesť," cituje portál NHL.com útočníka Flyers Seana Couturiera.

Ide o život

V kádri Philadelphie figuruje aj švédsky obranca Robert Hägg, ktorý Lindbloma dobre pozná už od 16 rokov. Informácia o chorobe kamaráta ho preto veľmi zasiahla.

"Je to ťažké, ani neviem, ako reagovať alebo čo povedať. Musíme sa však pozerať dopredu. Oskar by bol určite rád s nami na ľade a súčasťou zápasov," hovoril rodák z Uppsaly.

Lindblom chýba v zostave Flyers od duelu s Coloradom Avalanche, ktorý bol na programe 11. decembra. "Letci" odvtedy márne čakajú na víťazstvo aj bodový zisk, neuspeli v troch zápasoch v rade.

"Toto je väčšie ako hokej. Ide o niekoho život. Musíme Oskara podporovať počas celého procesu liečby. Chceme, aby sa naďalej cítil, že je súčasťou mužstva," doplnil James van Riemsdyk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na najlepšieho strelca Philadelphie čaká boj s rakovinou