Černákov spoluhráč je hviezdou týždňa NHL, nazbieral až 13 bodov

Kanadský útočník Steven Stamkos.
Kanadský útočník Steven Stamkos. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. apr 2022 o 20:25

V Top 3 je druhýkrát v sérii Švajčiar Kevin Fiala.

NEW YORK. Hokejového útočníka Tampy Bay Lightning Stevena Stamkosa, krídelníka Minnesoty Wild Kevina Fialu a brankára Los Angeles Kings Jonathana Quicka vyhlásili za hráčov uplynulého týždňa NHL.

Tridsaťdvaročný Kanaďan Stamkos si v štyroch zápasoch pripísal štyri góly a deväť asistencií, pričom v každom z nich získal minimálne tri body.

Kapitán držiteľov Stanleyho pohára a spoluhráč slovenského obrancu Erika Černáka má v tejto sezóne na konte už 97 bodov (37+60) a na vyrovnanie jeho maxima zo sezóny 2018/2019 (45+53) mu tak chýba už len jeden bod.

Fiala vsietil v predchádzajúcom týždni takisto štyri góly, pričom dva z nich boli víťazné. Pripísal k nim aj sedem asistencií z ktorých päť pridal v stretnutí so Seattle Kraken (6:3), čím stanovil klubový rekord.

Dvadsaťpäťročný švajčiarsky hokejista bol druhou hviezdou aj pred týždňom a v tejto sezóne si stanovil svoje sezónne bodové maximum s 84 bodmi (33+51).

Tridsaťšesťročný Quick pustil za chrbát v troch zápasoch len štyri góly zo 67 striel, čím dosiahol úspešnosť 94 percent.

Jeho tím, v ktorého bránke stál v tejto sezóne v 45 zápasoch, sa snaží o prvú účasť v play off od roku 2018. V základnej časti zatiaľ Američan inkasoval v priemere 2,58 gólu na zápas a má 90,9 percentnú úspešnosť zákrokov.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černákov spoluhráč je hviezdou týždňa NHL, nazbieral až 13 bodov