Rangers vládnu NHL! Dokonale vygumovali McDavida s Draisaitlom

Hráči New Yorku Rangers.
Hráči New Yorku Rangers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|4. jan 2022 o 06:23

Národná hokejová liga má nových lídrov.

NY Rangers - Edmonton 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 6. Lafreniere (R. Strome, R. Lindgren), 24. Goodrow (Lafreniere, R. Strome), 44. Kreider (A. Fox), 55. R. Strome (Goodrow, A. Fox) – 34. R. McLeod (Benson, Turris)

Brankári: Georgijev 33/34 - Koskinen 24/28

NEW YORK. Tréner Gerard Gallant chcel od svojich zverencov vidieť tímového ducha. V obetavej hre hľadal recept na úspech.

Proti jeho New Yorku Rangers stáli Edmonton Oilers.

"Keď sme sa rozprávali pred zápasom, hovorili sme o tom, že musíme mať dvadsať tvrdo bojujúcich chlapov," povedal po zápase skúsený kouč.

Jeho taktika priniesla úspech. Newyorčania porazili "olejárov" 4:1. Získali 48. bod do tabuľky a dostali sa na jej čelo. Rovnaký počet bodov ako oni majú len Washington Capitals.

"Hráme vynikajúci hokej. Na štadióne to vrie, chlapci sú nadšení a šťastní. Je to skvelý pocit," vyhlásil Ryan Strome.

Ten dal posledný gól zápasu. Okrem neho skórovali aj Alexis Lafrenière, Barclay Goodrow a Chris Kreider.

Hlavné zbrane súpera dnes nepálili ostrými. Jediným strelcom hostí bol Ryan McLeod. Hoci Connor McDavid a Leon Draisaitl vystrelili dokopy až deväťkrát, ani jeden nenašiel recept na výborného Alexandara Georgijeva.

Pre bulharského rodáka išlo o dôležitú výhru, prvú od desiateho decembra. Pochytal 33 striel.

"Defenzívne sme na tom naozaj dobre," podotkol brankár. "Spoluhráči robia veľmi dobrú robotu. Veľmi mi pomohli, nedávajú im možnosť dostávať sa do dorážok."

Naopak, kritiku na vlastného brankára vyslovil tréner Edmontonu Dave Tippett. Mikko Koskinen doslova daroval domácim otvárací gól.

Uviedol, že jeho tím spravil veľa vecí dobre, no neefektivita v zakončení a neistý brankár ich pripravili o šancu vyhrať.

Oilers nie sú vo forme, v akej boli na začiatku ročníka. Prehrali desať z posledných dvanástich stretnutí.

Rangers môže tešiť aj revanš za novembrový zápas, v ktorom podľahli Oilers 5:6 po predĺžení, pričom od McDavida inkasovali jeden z najkrajších gólov histórie hokeja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers vládnu NHL! Dokonale vygumovali McDavida s Draisaitlom