Expert zaradil Lopušanovú na čelo rebríčka. Stala sa ozdobou šampionátu, vraví

Nela Lopušanová
Nela Lopušanová (Autor: IIHF)
SITA|17. jan 2023 o 14:50

Do rebríčka sa dostala ešte jedna Slovenka.

BRATISLAVA. Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová urobila na svojich prvých MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 taký dobrý dojem, že ju vyhlásili za najlepšiu útočníčku a najužitočnejšiu hráčku turnaja.

S 13 bodmi v piatich zápasoch bola najproduktívnejšia hráčka šampionátu a s 9 gólmi druhá najlepšia strelkyňa.

Zámorský expert Ian Kennedy z magazínu The Hockey News ju zaradil na prvé miesto svojho zoznamu Top 25 hokejistiek na podujatí.

"Stala sa ozdobou šampionátu. Skórovala pomedzi svoje nohy, strieľala zo vzduchu, predviedla lakrosový gól a využívala samostatné úniky aj trestné strieľania. Keď hráčka zo skupiny B na seba takto upozorňuje, viete, že jej schopnosti sú jedinečné.

Žiari aj medzi staršími chlapcami na Slovensku a keďže môže hrať ešte na troch MS hráčok do 18 rokov, mohla by sa stať historicky najproduktívnejšou hráčkou na týchto turnajoch," zhodnotil odborník výkony 14-ročnej fenoménky.

Lopušanová skórovala v každom dueli na januárovom šampionáte vo švédskom Östersunde a vo štvrťfinále proti Švédkam (1:6) sa prezentovala tzv. "michiganom", teda gólom zo vzduchu spoza bránky.

Slovenky aj vďaka nej skončili na turnaji šieste, čím vyrovnali svoje najlepšie umiestnenie v histórii.

Ian Kennedy spomenul vo svojom rebríčku aj kapitánku slovenskej ženskej osemnástky na MS 2023 Zuzanu Dobiášovú, tú však zaradil až na posledné 25. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Expert zaradil Lopušanovú na čelo rebríčka. Stala sa ozdobou šampionátu, vraví