Má 14 a prepísala rekordy. Lopušanovú obdivujú aj legendy ženského hokeja

Nela Lopušanová v zápase proti Česku na MS v hokeji do 18 rokov.
Nela Lopušanová v zápase proti Česku na MS v hokeji do 18 rokov. (Autor: hockeyslovakia.sk)
Šimon Čop|16. jan 2023 o 15:35

Niektorí fanúšikovia by ju chceli vidieť na zápase hviezd.

ÖSTERSUND. Predstavte si, že máte štrnásť rokov, hrávate hokej a už teraz ste sa v záujme verejnosti – hoci len na chvíľku – dostali pred Connora McDavida či Connora Bedarda. A navyše ste dievča.

Šialené, uletené. Lenže reálne. Nela Lopušanová si to predstavovať nemusí. Prežíva to.

Majstrovstvá sveta žien do 18 rokov vo švédskom Östersunde vyniesli jej meno do výšav. Stala sa najproduktívnejšou hokejistkou turnaja a dokonca jeho najužitočnejšou hráčkou.

Hoci Slovenky neprekvapivo obsadili šieste miesto, zázrak zo Strážova už poznajú hokejoví fanúšikovia na celom svete. Hoci aj o ženské majstrovstvá nezakopli, Lopušanovej boli plné sociálne siete.

Prvý Michigan

Nela si hokej vychutnáva plnými dúškami.

„Svoju lásku k hokeju neviem vysvetliť. Skrátka tento šport milujem a už len nadšenie z tohto športu postačuje na to, aby som pokračovala. Hrám všetky športy, ale žiaden sa nedoťahuje na hokej,“ vyhlásila pre IIHF.com.

Jej štýl je definovaný šikovnosťou a rýchlosťou. Číslo 12 ste si na ľade medzi ženskými rovesníčkami všimli okamžite. Na prvý pohľad vyniká.

Nechýba jej ani odvaha. Nacvičiť fintu je pre ňu hračka. Aj preto ako vôbec prvá žena skórovala tzv. Michigan gól na medzinárodnej úrovni. Pred ňou to nedokázala žiadna ani medzi seniorkami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Má 14 a prepísala rekordy. Lopušanovú obdivujú aj legendy ženského hokeja